Mittwoch, 13. September 2017

Ekspresno u Ligu šampiona


Plasmanom u Ligu šampiona, RB Leipzig je već ostvario svoj marketinški cilj. Pitanje je kako se prošlogodišnji vicešampion Bundeslige nosi sa ovim novim sportskim izazovom?
Nedavno je Ralf Rangnick o uspjesima njegovog kluba izjavio: „Ako dođemo do četvrtfinala Lige šampiona, pa makar ponovo ispali u Drugu ligu, odmah bi to potpisao“.
RB Leipzig je ove jeseni startovao u njegovu drugu Bundesligašlu sezonu, a prije toga je ostvario nešto što nije zabilježeno u istoriji njemačkog fudbala: Za pet godina je iz pete njemačke lige dospio u Ligu šampiona. Čak brže nego što je to bilo planirano prije pet godina.
Uglavnom, RB Leipzig se kao vicešampion Bundeslige direktno plasirao u grupnu fazu Lige šampiona i jesenas će igrati u grupi G, protiv Monaca, FC Porta i Bešiktaša. Prva utakmica večeras.
Kako su se zahuktali zadnjih pola decenije, ko zna? Može se svašta desiti?
Stadion RB Leipziga je izgrađen pedesetih godina prošlog vijeka, ali je renoviran za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2006. godine. Može da primi tačno 42.558 gledalaca, a kako pričaju, već se planira proširenje gledališta.
(izvor:focus)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen