Sonntag, 10. Mai 2015

Felix Sturm, poraz na poene





Felix Sturm (36) je pretrpio poraz na poene od Rusa Fjodora Tschudinova (27) i tako propustio priliku da se po peti put dokopa titule svjetskog šampiona. Pred 8500 gledalaca u dvorani u Frankfurtu poražen je odlukama sudija 2:1 (116:112, 112:116, 110:118). Na taj način je do sada skoro nepoznati bokser Tschudonov postao novi svjetski šampion u super srednjoj kategoriji.
O samom meču se ukratko može reći da je Felix Sturm, nošen podrškom velikog broja  navijača, od početka meča, pa sve do kraja osmen runede imao stvari pod svojom kontrolom. Bio je bolji u ringu, zadavši protivniku više čistih udaraca, a onda, u posljednje četiri runde desio se strahovit pad, što je sudijama bilo dovoljno da proglase Tschudinova pobjednikom.
« Izabrao sam pogrešnu taktiku», izjavio je Sturm u ringu, nakon poraza.
Sturm je imao namjeru da po prvi put u svojoj karijeri postane svjetski šampion u super srednjoj kategoriji. Do sada je četiri puta osvajao titule svjetskog šampiona u srednjoj kategoriji, a želja mu je bila da uzme i petu titulu. Ovo mu je bio peti poraz u dosadašnjih 48 mečeva, dok je Tschudinovu ovo bila 13 pobjeda u 13 meču, od čega 10 nokautom.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen