Sonntag, 31. Mai 2015

Eto ljeta, eto komaraca!


Jedan od mogućih načina da rastjerate komarce?

Ekološki i jeftino: Najučinkovitije sredstvo protiv komaraca koje svi imamo u kući!

Budite ekološki osviješteni i umjesto raznih kemijskih sredstva, za borbu protiv napornih komaraca – koristite stari talog kave! Osim što se koristi kod kompostiranja, za gnojidbu biljaka i za piling kože, stari sasušeni talog kave ili pak mljevena kava je super-učinkovit repelent za komarce, tvrdi američka Agencija za zaštitu okoliša (EPA). Komarce, kao i druge insekte, totalno odbija miris stvoren od taloga kave koji izgara! Evo kako to postići.
Napomena: Talog je bolji ali možete koristiti i običnu mljevenu kavu.

Instrukcije

1. Skupljajte talog kave i stavljajte ga na aluminijsku foliju na tanjur. Postavite na hladnom i suhom mjestu, dok postane potpuno suh.
2. Stavite tu foliju sa suhim talogom kave na tanjuru na ravnu površinu, kao što je stol, na otvorenom. Uvjerite se da životinje ili djeca nemaju pristup tom području.
3. Palite talog (ili mljevenu kavu) dugom šibicom ili dugim upaljačem (kako se ne bi opekli), sve dok se ne uhvati i počne dimiti.
4. Talog će lagano izgarati, a dim koji se stvara tjerati će komarce.

Još jedan način je da talog oblikujete po dužini, poput baruta kojeg ste vidjeli u crtanim filmovima ;-). Zapalite talog na jednom kraju i on će lagano gorjeti čime će mu se duljina skraćivati.
Ovaj jednostavan trik odlično funkcionira.

Evo super savjeta jednog našeg čitatelja: Stavite svježi list lovora umjesto tablete u električni aparat protiv komaraca. Vrijedi probati!

Osim komaraca, kavu možete iskoristiti u borbi s mravima.
Posipajte mljevenu kavu na mjesta gdje imate problema s mravima i problem je riješen.

(atma.hr)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen