Dienstag, 5. Mai 2015

Crvena noć po četvrti put u Holandiji


Mostarska raja u Holandiji, po četvrti put, organizuju Crvenu noć. Cilj manifestacije je druženje raje, ali i skupljnaje donacija za radove na pomoćnom terenu u Vrapčićima.
Ovo druženje smo nazvali Crvena noć radi tradicije, a po četvrti put se organizuje u Holandiji.
Domaćin Crvene noći je Eetkafe No Sikiriki, u Tilburgu, Holandija, gdje su već nekoliko puta, na zadovoljstvo svih, održane humanitarnih akcije za Mostar. Nema razloga da i ovog puta ne bude tako. Muzika je u rukama Siniše Verića.
Bitće pročitano i jedno pismo od strane RK Velež Mostar, naravno mi smo jedna familija. Ladies iz Eindhovena predstaviće nam se jednim odlomkom iz njihove predstave Boemke o frizerskom salonu. Ladies će sa svojom predstavom gostovati na jesen i u Mostaru, u sali Narodnog pozorišta.
Dolazak su najavili i bivši Veležovci Mili Toza Hadižabdić, Darijo Kalezić i Edin Ćurić (bivši igrač Želje). Nakon toga, druženje i zabava.
Ulaznice su 10 eura, a početak je u 19,30 sati. Naravno, za one koji hoće i žele, kao i uvijek do sada, te noći mogu uplatiti svoje donacije za naš klub.
Slična manifestacija već je održana u SAD, koju su organizovali Buba Hadrović i Sudo Tucaković, i na njoj je prikupljeno 2.800 USD, što će sa sredstvima prikupljenim na holandskoj Crvenoj noći biti namjenski utrošeno za izvođenje radova na pomoćnom terenu u Vrapčićima.
Nadamo se da će biti fino druženje sa ciljem – Do nas je.
Mostar u srcu, Velež do groba!!!
Denijal Behram
(Specijalno iz Holandije za portal Novasloboda.ba)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen