Dienstag, 16. September 2014

Mostar - Speed date a politician



Implementacija projekta „Speed date a politician - 36 ključnih pitanja za mlade grada Mostara”



Vijeće mladih Grada Mostara u saradnji sa Agencijom lokalne demokratije Mostar uz podršku Vijeća Evrope i uz finansijsku podršku Lihtenštajna, u srijedu, 17. septembra, sa početkom u 10 sati u Gradskoj Vijećnici Grada Mostara, implementira projekat „Speed date a politician-36 klučnih pitanja za mlade Mostara”.

Cilj projekta „Speed date a politician – 36 ključnih pitanja za mlade grada Mostara” jeste povećati odgovornost i učešće mladih političara na političkoj sceni Mostara, te povećati motivaciju mladih za izlazak na izbore 2014. godine.

„Zašto Mostar i ovaj projekat? Da krenemo od činjenice da je to jedini grad u kojem nisu održani lokalni izbori. Razloga za to je mnogo, posljedice su još strašnije. Postoji li lijek za ove razloge?! Rijedak, ali ne i nemoguć. Ovaj projekat je jedan mali pencilin i svijetla tačka na kraju mostarskog tunela.

Mladi volonteri iz Vijeća mladih Grada Mostara postaviće 36 pitanja mladim političarima koji predstavljaju budućnost Mostarske političke scene i koji će se boriti za bolju budućnost u našem gradu.

“ Brzi spoj sa političarima” biće snimljen, dokumentovan i objavljen na web stranicama Vijeća mladih Grada Mostara ( www.vmgm.org ) i Agencije lokalne demokratije Mostar ( www.ldamostar.org ).

Posao? Socijalna zaštita? Korupcija? Mito? Poticaji? Kako aktivrati mlade?

Želimo čuti odgovore od naših budućih predstavnika na političkoj sceni”, navode iz Vijeća mladih Grada Mostara.

A. Š.
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen