Mittwoch, 23. April 2014

Srijeda 23. april 2014.



Champions league, deficiti EU država, „Dan Njemačkog piva“ i 450. rođendan Williama Shekspeara



Večeras će u drugom polufnalnom susretu lige šampiona udariti junak na junaka, Večeras se sve vrti oko trenera Bayern Münchena Pep Guardiole. Šta je uradio i kako je pripremio njegove momke za susret protiv Real Madrida, kod kojeg se opet sve vrti oko dvojice igrača, Chriatiana Ronalda koji je konačno iskurirao povredu i biće u startnoj formaciji, i oko Garetha Balea, koji je protekle sedmice skrenuo  pažnju svjetske javnosti, nevjerovatnom brzinom i pobjedničkim golom u finalu Kupa del Roy. Naravno slijedi i revanš susret. A ljubitelji fudbala najviše klase sa nestrpljenjem očekuju finale 24. maja u Lisabonu, očekujući dule Pepa protiv Josea.
Oči Evrope danas su okrenute prema Brüsselu gdje će biti objavljena lista dificita i zaduženosti zemalja EU za 2013. godine, sa posebnim pogledom prema Grčkoj, koja bi ove godine trebala prvi put pokazati pozitivan rezultat, bez plaćanja kamata na dugove.
Engleski dramaturg, lirik i glumac William Shekspeare danas bi imao 450 godina. Djela kao što su Romeo i Julija, Hamlet, ili Magbet pripadaju najčešće izvedenim ili filmovanim djelima i spadaju u do danas, najznačajnija djela svjetske literature.
I četvrti značajni datum današnjeg dana je službeni “Svjetski dan Njemačkog piva”. Podsjećanje na ovaj dan se veže za Objavu zakona o čistoći piva u Bajernu 1516. godine, koja je trebala garantovati kvalitet Njamačkog piva.
(izvor:bild)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen