Freitag, 18. April 2014

Bale je igrač Velsa!



Nismo li Vels olako izbrisali sa liste favorita u našoj grupi za kvalifikacije za EM 2016, koje počinju tek jesenas.



Za napomenu, onima koji to nisu znali: Bale je reprezentativac Velsa. Zmajevi oprez! Iako sad nemate vremena misliti na te kvalifikacije.

Gareth Bale je donio trijumf Realu u meču finala Kupa Kralja 2014.  Kod gola je napravio sprint koji je izgledao nestvarno, ali kad se pogleda koliko je metara pretrčao i za koje vrijeme, taj sprint djeluje još impresivnije.
Gareth Bale je izveo jedan od najspektakularnijih sprintova koje smo vidjeli u fudbalu uopšte, pišu Sportske novine. Odbrambeni fudbaler Barclone Bartra ga je potpuno izgurao sa terena, ali je Velšanin i pored toga, reklo bi se sa lakoćom, protrčao pored njega.

Podatak je nevjerovatan - Bale je od svog prijema lopte do šuta pretrčao 60 metara, za nevjerovatnih 7,2 sekunde!
Rekord u atletskoj disciplini 60 metara je 6,39 sekundi, i drži ga Maurice Greene. Kada je Bolt obarao svetski rekord, trčao je još brže, 6,31.

Galactico Gareth's golden goal
Kada imamo u vidu da je Bale trčao po travi, da nije bio u punom sprintu sve vrijeme zbog duela sa protivničkim igračima, kao i da nije trčao pravolinijski i da je, naravno, morao sve vrijeme da kontroliše loptu i neznatno prilagođava korak, ovo što je štoperica pokazala je zaista nestvarno ostvarenje.






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen