Dienstag, 22. April 2014

„Let's do it Mostar“

U subotu

„Let's do it Mostar“

Već treću godinu za redom, u Mostaru će se održati ekološka akcija „Let's do it Mostar 2014“. Akcija ćes e odvijati u dvije faze. Prva, koja je zakazana za 26. april, je faza čišćenja, a druga faza je sađenje sadnica, planirana za oktobar 2014. godine.  

Vijeće mladih grada Mostara je nosilacove akcije od samog početka. Ove godine je šest ključnih lokacija za čišćenje -: Univerzitet „Džemal Bijedić“; Sveučilište Mostar, Vukovarska ulica, Stari grad, Avenija, prostor oko mosta Bunur.
Čišćenje grada počinje u 11, 30 sati. Na svakoj lokaciji biće po jedan koordinator, koji će uputiti volontere, podijeliti im materijal za čišćenje, kao i osvježenje.
„Cilj akcije je probuditi ekološku svijest građana. Ono što želimo postići je da se makar taj dan priča o ovome, da ljudi izađu očiste svoja dvorišta, kvartove, sve je to uspjeh za nas. Ovo je najveća volonterska akcija u Bosni i Hercegovini i ovo je nešto što nam svima treba. Svi želimo biti zdravi i živjeti u čistoj okolini. Čistoća je pola zdravlja. Zato dođite u što većem broju da očistimo grad zajedno. Svi su dobrodošli. Za čišći i ljepši Mostar! Let's do it Mostar!“, kaže Tajma Tiro, koordinator projekta :
 
 
NovaSloboda.ba
 
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen