Mittwoch, 16. April 2014

Body painting - papagaj



Na prvi pogled – papagaj

…a na drugi?



Kreiranje ovog fenomenalnog body paintinga trajalo je četiri tjedna. Autor je bivši svjetski šampion u body paintingu, 35-godišnji Johanes Stoter.
 Na prvi pogled ono što vidimo na ovoj fotografiji je tropski papagaj, međutim, tek dobro oko uz malo napora može uočiti da je u stvari u pitanju žena koju je je Stoter tako dobro oslikao da iluziju predstave papagaja čini na prvi pogled izuzetno vjernom.
Stoteru, koji trenutno živi u Italiji je bilo je potrebno četiri tjedna da osmisli i ostvari cijeli projekt, a za samo slikanje po tijelu ove atraktivne mlade žene bilo mu je potrebno četiri sata.
Sljedeći sat mu je bio potreban kako bi je pravilno pozicionirao i time dobio ovu savršenu fotografiju.
Njena lijeva noga predstavlja rep, a povijena lijeva ruka preko glave kljun papagaja, dok njena desna noga i ruka predstavljaju papagajeva krila.
Nije bilo jednostavno odraditi čitav ovaj posao, objasniti modelu kako da zauzme poziciju i da učini što vjernijom sliku ptice.
Koliko je bilo njoj teško da drži jednu istu pozu dugo vremena, isto toliko je i meni bilo komplicirano da uhvatim što vjerniji moment foto kamerom. Konačno, vrlo sam sretan onim što smo postigli. Dosta mojih prijatelja koji znaju čime se bavim nije uspjelo na prvi pogled prepoznati da na ovoj fotografiji nije pravi papagaj. Kada su prepoznali bili su zapanjeni - ispričao je sjajni Stoter.

(mostarski behar)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen