Dienstag, 22. April 2014

Mediteransko plavo bijeloKombinacija plave i bijele boje nas istog časa podsjeća na ljeto, odmor, sunce, more.Ponuđena slika, osim toga otvara nam  još jednu dilemu. Da li je morski pejsaž stvaran, samo uslikan kroz otvor bijelo obojenog zida, ili je plavetnilo mora već gotova slika koja visi na bijelom zidu, ili, sve to zajedno je samo jedna vizija nekog umjetnika koji nam je za trenutak dao mogućnost da pustimo mašti na volju da odluči o čemu se radi.

Klasičan miks plave i bijele boje uvijek djeluje osvježavajuće i elegantno...

U bijeloj boji se nalaze sve boje zajedno. Ona ima pozitivan uticaj na čovjeka, a prema feng shui filozofiji djeluje pročišćavajuće jer sadrži energiju transformacije. Bijela boja predstavlja čistoću i savršenstvo. Plava boja je jedna od tri primarne boje, veoma je popularana i sa njom je teško pogriješiti. Samim tim je čest izbor dizajnera enterijera. Najlakši način da se prostoru da štih Mediterana je upravo plavo bijela kombinacija boja. Isto se može postići ako se marinsko plava kombinuje sa pastelnim tonovima žute, zelene, bež...
Bitno je spomenuti da plava ima bogatu paletu nijansi, svijetli tonovi plave, nježne nijanse sa tirkiznim prizvukom...Raspon raspoloženja koje proizvodi plava boja varira od prozračne lakoće kombinacije bijele i plave boje, takozvane Baby blue, pa sve do krute elegancije strogoće plavo – crne kombinacije.Prirodna veza sa vodom plavu boju čini jednim od omiljenih izbora za uređivanje doma sljedbenicima feng shui principa. Kupatilo je prostorija u kojoj ćete se najčešće susresti sa plavo bijelom kombinacijom.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen