Sonntag, 31. März 2019

Tako igraju šampioni


FK Velež 2018/19 (foto klix.ba)


pozdrav navijača TOŠK-a







Velež – TOŠK 5:3 (2:3)

Stadion Rođeni.
Sudija: Semir Sarajkić (Sarajevo)
Žuti kartoni: Vehabović (Velež), Kurdić, Kitanović (TOŠK)

Strijelci: 0:1 Pavlović 4’), 1:1 Behram (7’), 1:2 Mujagić (29’), 1.3 Rastoka (38’), 2:3 Fajić (45’), 3.3 Ovčina (46’), 4:3 Koprivica (68’), 5:3 Brandao (86)

Velež: Bogdanović, Dario, Zvonić, Kuduzović, Mešanović, Zeljković, Behram, Vehabović, Ovčina, Brandao, Fajić

TOŠK: Bošnjak, Šehić, Kitanović, Koprivica, Ivković, Kurdić, Rastoka, Devedžić, Pavlović, Dacić, Mujagić

Velež je bio na ivici ponora, gubio je sa dva gola, ali su njegovi igrači smogli snage da na kraju zabilježe tešku, ali zasluženu pobjedu.
Za navijače Veleža šok na samom početku, TOŠK je, u 4. minuti, došao u vođstvo. Pavlović je centrirao, lopta je u čudnoj putanji prevarila golmana Bogdanvoića i završila u mreži – 0.1.
Primljeni gol nije obesharbrio domaće igrače, koji su tri minuta kasnije izjednačili. Brandao je odlično ubacio, a Behram bio na pravom mjestu – 1:1.
Domaći su imali priliku u 20. minuti, kada je dosuđen slobodan udarac, ali je Vehabović slabo šutirao bez opasnosti po gol Bošnjaka.
U 29. minuti zaledila su se srca Veležovih navijača. Gosti iz Tešnja postigli su drugi gol, a lijepu akciju Mujagić je, pored smušenih igrača Veleža, pretvorio u gol – 1:2.
Veležovi igrači još se nisu oporavili od šoka, a mreža Bogdanovića zatresla se, u 38. minuti, po treći put. Lijepu igru gostiju Rastoka je krunisao efektnim golom iskoristivši novu neopreznost u dobrani Veleža – 1:3.
U finišu prvog poluvremena, dvije prilike za domaće propustili su Brandao i Behram, koji je pogodio stavtivu.
Ipak, u posljednjim trenucima poluvremena, prvi strijelac lige Nusmir Fajić dobro se snašao u šesnaestercu gostiju i loptu je poslao iza leđa -Bošnjaka – 2.3.
Drama na terenu nastavljena je u prvoj minuti drugog nastavka, kada je Ovčina vješto iskoristio grešku odbrane gostiju i poslao loptu u nebranjenu mrežu – 3.3.
Konačno, u 68. minuti, domaći navijači mogli su da slave prvo vođstvo svojih ljubimaca. Poslije gužve u šesnaestercu gostiju, Ovčina je šutirao, lopta je zakačila Koprivicu, promijenila smjer, prevarila nemoćnog golmana i završila u mreži – 4:3.
Četiri minuta priuje kraja utakmica, nova erupcija oduševljenja domaćih igrača i navijača. Brandao se najbolje snašao pred golom gostiju i lopta se zakoprcala u mreži – 5:3.
(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen