Dienstag, 12. März 2019

Osjećaju li čelnici FS FBiH, poslije sramote u Goraždu, grižu savjesti?

srijedu zakazana hitna sjednica Komiteta za sudije i suđenje FS FBiH, na kojoj će se, kako je najavljeno, pregledati snimak utakmice u Goraždu i izvršiti kompletna analiza suđenja na toj, ali na nekim drugim utakmicama.




Ne stišava se bura oko sramotnog suđenja na utakmici u Goraždu, u kojoj je Velež drastično oštećen od strane sudije Kenana Bajraktarevića iz Orašja, i sve otvorenijih sumnji da FS BiH protežira Olimpik u borbi za prvaka Prve lige FBiH.
Snimak sa utakmice u Goraždu, u kome se, kroz 19 spornih suituacija, zorno pokazuje da je Velež “pokraden”, da se pobjednik znao i prije utakmice i da je sudija najveći krivac što je Velež doživio prvi prvenstveni poraz.
Navijači Veleža su ogorčeni sa FS FBiH, traže se hitne ostavke i smjene čelnih ljudi, a sve zarad regularnosti prvenstva i “kuhinja”, o kojima se sve glasnije priča. Optužbama na Savez pridružuju se i drugi klubovi, zahtijevaći da mešetari hitno napuste svoje funkcije.
Traži se ostavka Nediima Selimotića, predsjednika Komiteta za sudije i suđenje u FS FBiH, u koga mnogi upiru prste kao najvećeg krivca za dijeljenje pravde i čovjeka koji direktno protežira Olimpik. Iz FK Velež otvoreno ističu da je Nedim Selimotić čovjek odgovoran za delegiranje sudija, uz opasku da radi kao direktor firme Hercegovina auto, koja je u vlasništvu porodice Selimović iz Sarajeva. Treba li napomenuti da porodica Selimović upravlja Fudbalskim klubom Olimpik, pitaju se u Veležu.
Da li po pritiskom javnosti, tek Selimotić je za srijedu zakazao hitnu sjednicu Komiteta za sudije i suđenje FS FBiH, na kojoj će se, kako je najavljeno, pregledati snimak utakmice u Goraždu i izvršiti kompletna analiza suđenja na toj, ali na nekim drugim utakmicama.
Da li će muljatori i fudbalski grobari biti kažnjeni, prozvani punim imenom i prezimenom i zauvijek protjerani iz fudbala ili će se sve završiti u stilu “tresla se gora, rodio se miš”, ostaje da se vidi.
U suprotnom, nema svrhe dalje takmičenje u Prvoj ligi FBiH, a čelni ljudi saveza trebali bi promovisati Olimpika kao novog člana Premijer lige BiH.
Neka im je na savjest ako je uopšte imaju!
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen