Freitag, 15. März 2019

Idemo do kraja





Ne prestaje podrška fudbalerima Veleža kao i cijelom kolektivu FK Velež, nakon subotnjeg režiranog meča i velike nepravde učinjene u Goraždu. Na današnjem treningu Rođenih pojavilo se nekoliko stotina navijača koji su gromoglasnim navijanjem i aplauzima pozdravili igrače te dali do znanja svima u klubu da su uz njih.
Da su svi na zajedničkom zadatku pokazao je i kapiten FK Velež Denis Zvonić koji se ispred ekipe obratio navijačima uz obečanje da borbenosti i želje neće nedostajati u utakmicama koje su ispred nas. Cilj ostaje Premijer liga a prema njemu od danas Rođeni kreću još jačim intenzitetom.

Dok pljušte ostavke u NS FBiH, ne zbog Veleža već straha od mogućih sankcija od stranne UEFA- a, najveća sportska imena ove zemlje i nogometne veličine izvan nje izrazavaju ogorčenost zbog stanja u BiH fudbalu i daju podršku FK "Velež".Oštre kritike upućuju: Duško Bajević, Safet Sušić, Faruk Hadžibegić, Džemal Hadžiabdić, Boro Primorac,Vahid Halilhodzić, Dževad Šećerbegović, Mehmed Baždarević, Dragan Okuka, Nikola Nikić, Sergej Barbarez, Predrag Pašić, Goran Jurić, Senad Lulić, Dušan Savić, Davor Šuker i mnogi drugi. Prvi čovjek UEFA -e Aleksander Ćeferin izražava zabrinutost zbog stanja u BiH nogometu u kojem nisu najveći problem fudbalski tereni u BiH već ono što se događa na tim terenima, počev od nacistickih povika, transparenata i navijanja do užasnog suđenja i sudijskog bezumlja.
NS BiH još uvijek šuti i mudruje, poput Ivice Osima koji filozofski kaže:
" Čudni smo mi na Balkanu. Kad smo nemoćni i kad gubimo, uvijek optužujemo druge za naš neuspjeh"
Čudni smo baš ,Ivica. Ali veliki Štrause, nismo svi isti.

(Rodjeni/facebook)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen