Dienstag, 26. März 2019

Grci u grotlu Zmajevog gnijezda



Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Bilinom polju u Zenici od 20:45 sati igra važnu utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020 protiv selekcije Grčke.
Zmajevi će se sa Grcima večeras sastati po deseti put. Zanimljivo je da su naši reprezentativci sa Grcima bili u grupi čak četiri puta u kvalifikacijama što za europska, što svjetska prvenstva.
Pamtimo samo pobjedu, možda i jednu pod najvažnijih u borbi za plasman na Mundijal 2014. godine, kada su upravo u Zmajevom gnijezdu u Zenici u martu 2013. godine Grci pali poslije fantastične igre BiH, koju je s klupe vodio selektor Safet Sušić. Zmajevi su slavili pobjedu od 3:1, uz dva gola Edina Džeke i jedan Vedada Ibiševića, nakon promašenog penala Zvjezdana Misimovića.
Večeras pulene Roberta Prosinečkog očekuje jednako važan susret. Igra protiv Armenije i pobjeda od 2:1 (strijelci Krunić i Milošević) na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo obećava da se imamo čemu nadati.
Istina ima tu još prostora za naredak u igri, što je i potvrdio i sam Prosinečki na konferenciji za medije nakon duela.
Prosinečki je i otkrio početni sastav: Šehić, Bičakčić, Zukanović, Šunjić, Kolašinac, Bešić, Duljević, Pjanić, Džeko, Cimirot, Višća.
Na Bilinom polju se večeras očekuje pun stadion. Prava za direktan prijenos u BiH ima NOVA BH,
(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen