Donnerstag, 19. November 2015

Za Veležovo bolje sutra

Mostarski rođeni

UG Mostarski Rođeni: Zajedničkim snagama za Veležovo bolje sutra

Ovih dana formirano Udruženje građana Mostarski Rođeni, na prvoj sjednici nakon održane osnivačkje Skupštine, postavili su zadatke i ciljeve i u saradnji so Klubom navijača Red Army Mostar odlučno krenuli u borbu za bolji, organizovoniji i prosperitetniji FK Velež.
„S obzirom do FK Velež Mostar proživljava najteže dane od svog osnivanjadužnost nam je učiniti sve što je u našoj moći kako bi smo izvukli naš voljeni klub iz agonije u kojoj se nalazi. Svjesni činjenice da će nam za reorgonizaciju kluba trebati dosto vremena, postavili smo pred sebe ciljeve i zadatke koji su od krucijalne važnosti za naš klub, te bezinteresno krenuli u njihovu realizaciju”, ističu iz Udruženja,.
Ciljevi i smjernice Udruženja grođana Mostarski Rođeni su: Sazvati hitan sastanak sa svim članovima Upravnog odbora FK Velež i Prijatelja kluba, formiranje krizne/radne grupe koja će napraviti presjek svih nastalih problema u i oko kluba te bjihovo hitno rješavanje, finansijski presjek poslovanja kluba, zahtjevati izradu dugogodišnjeg plana i vizije kluba za budućnost u okvirima mogućnosti FK Velež. Poseban akcenat staviti no Omladinski pogon FK Velež, te na njegovo unaprjeđenje rada, obezbjeđivanje dva mjesta unutar UO FK Velež (jedan za predstavnika Udruženja, jedan za predstavnika Kluba navijača), te jednog mjesta unutar NO FK Velež, a zadatk tih ljudi biće praćenje transparentnosti u radu UO i NO kluba, obavljanje razgovora sa svim političkim subjektima koji djeluju na području Grada Mostara. U saradnji sa Klubom navijača Red Army, provesti sve aktivnosti oko sprovođenja postavljenih cilieva u dielo.
„UG Mostarski Rođeni i KN Red Army pozivaju sve navijače i simpatizere FK Velež, kako u Mostaru i Bosni i Hercegovini, tako i širom svijeta, da nam se pridruže, te svojim idejama i aktivnostima zajednički krenemo u borbu za bolje sutra našeg Veleža. Za ostvarivanje naših ciljeva biće potrebno dosta rada, predanosti, povjerenja i strpljenja, pa stoga budimo istrajni u borbi za naše Rođene. Mostar u srcu, Velež do groba”, navodi se u saopštenju novoformiranog Udruženja građana Mostarski Rođeni.
(Novasloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen