Freitag, 27. November 2015

Jednostavno, a korisno, topla voda i limun


To je tako jednostavno, a prednosti su velike. Evo zbog čega je dobro piti toplu vodu sa limunom:

1.
Jača imuni sistem

Limuni su puni vitamina C i kalija. Vitamin C je super za borbu protiv prehlade, a kalij stimulira mozak i nervnu funkciju i pomaže u kontroli krvnog tlaka.

2. Uravnotežuje pH

Limuni su nevjerovatno alkalna hrana, vjerovali ili ne. Da, oni su kiseli, ali u našim tijelima oni su alkalni (limunska kiselina ne stvara kiselost u tijelu). Alkalno tijelo je ključ za dobro zdravlje. Posljednje, ali ne i najmanje važno, askorbinska kiselina ( vitamin C ) poboljšava apsorpciju željeza u tijelu.

3. Pomaže pri varenju

Sok od limuna pomaže u izbacivanju otpadnih materija iz organizma. Podstiče jetru da proizvodi žuč, kiselinu potrebnu za varenje. Efikasno varenje smanjuje gorušicu i zatvor.

4. Čisti kožu

Vitamin C pomaže smanjiti bore i mrlje. Limun i voda čisti toksine iz krvi koja pomaže zadržati kožu čistu.

5. Pomaže pri zacjeljivanju

Askorbinska kiselina (vitamin C), koje je u limunu u izobilju, potiče zacjeljivanje rana, te je bitan nutrijent u održavanju zdravih kostiju te vezivnog tkiva. Vitamin C takođe prikazuje protivupalna svojstva.Vitamin C je bitan nutrijent u održavanju dobrog zdravlja.

Praktikujte ovo - pijte čašu tople vode s limunom u jutro mjesec dana i primijetiti ćete da može promijeniti vaš cijeli dan. Nemojte biti iznenađeni kada se ujutro pogledate u potpuno drugačijem svjetlu

 Recept je vrlo jednostavan - šalicu tople vode i sok od pola limuna. Voda ne smije biti vruća, niti hladna.

(blog learni.st)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen