Dienstag, 10. November 2015

Bond-Girls: Na putu u Bondovu podsvijest





Tridesetogodišnja Francuskinja Lea Seydoux u novom filmu o Bondu igra psihologinju Madeleine Swan. Pored nje, u ženskim ulogama su se pojavile Stephanie Sigman i Monica Bellucci, kao i Noamie Harris, od filma Skyfall nova Miss Moneypenny.
Novi Bondov film će ostati zapamćen jer u njemu Bond zavodi tri djevojke. To je prije njega pošlo za rukom samo Roger Mooru, 1982. u „Misiji smrti”. Žene su inače osnova jedne uspješna „Bond-Girl” formule, kako je to jednom rekao pisac Roald Dahl, inače autor scenarija za film „Samo dvaput se živi”. Djevojka broj jedan je nevina i već na početku filma biva odbačena. Djevojka broj dva je već Bondov neprijatelj, koja pada pod uticajem njegovog šarma. Broj tri djevojka je dobra djevojka, koja se u završnim scenama filma topi u Bondovom zagrljaju.
U novom filmu „Spectre”, prva djevojka je meksički ex-model Stephanie Sigman. Dobru djevojku igra Lea Seydoux, psihologinja, koja iz Bondove podsvijesti izvlači mračna dječija sjećanja. Ostaje jiš loša djevojka, a ona je Monica Bellucci, udovica, ovisnik, čijeg muža Bond nosi na svojoj savjesti.
Monica Bellucci je u jednom intervjuu rekla da Bonda smatra za perfektnog muškarca, jer on u stvari i ne postoji. Monica je sa njenih 51 godinu najstarija Bond djevojka u svim dosadašnjim filmovima. Zbog toga bi za nju bolje bilo reći da je „Bond-žena”, jer je prestara za djevojku.
Na pitanje da li „Bond-žena” sam Danile Craig odgovora: „Ne, ona je Bond-girl”.
Jer ,pored Bonda svaka žena je djevojčica.
Agent 007 je pravi „Macho”.
(izvor:stern)
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen