Sonntag, 29. November 2015

Tyson Fury napravio senzaciju: Klitschko poražen na poene








Da li je jedna bokserska era doživila K.O.?
Wladimir Klitschko (39) je iznenađujuće izgubio meč u borbi za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji od Britanca Tyson Furyja (27) jednoglasno na poene.
Boks drama u pravom smislu riječi! Fury je skinuo kralja sa trona.
Ovo je prvi poraz Wladimira Klitschka nakon jedanaest godina dominacije u teškoj kategoriji. Pri tome je Wladimir izgubio sve njegove titule te je na taj način bokserska senzacija postala perfektna. Još na ringu Klitschko je potvrdio da će boksovati revanš.
Nakon meča postavilo se pitanje da li je Klitschko dozvolio da ga galamdžija Fury uljuljka?
Bokserski div Fury (2,06) ponašao se neuobičajeno čitavo veče. Tokom intoniranja himni vrtio se okolo, nakon prve runde podignuo je ruke u zrak, kao jedan pobjednik. Tokom čitavog meča dobacivao je nešto Klitschku, govoreći preko zaštitne gume. Pokazalo se da je njegova provokcaija bila efektna.
Klitschko je tokom čitavog meča djelovao umorno, i ravnodušno, jedva da je uputio neki pravi udarac. Imao je probleme sa širokim rasponom ruku kod Furyja. Nakon niza godina i mečeva, na njegovom licu pokazale su se dvije posjekotine i krv
Klitschko je nakon meča, na ringu priznao da je Fury bio brži i bolji, te da je njegovo pokrivanje i taktika odigrala veliku ulogu, protiv toga je probao sve, ali nije uspjelo.
Za razliku od njega Fury je na ringu izjavio, naravno bilo za očekivati nakon jedne ovakve pobjede, i osvajanje četiri pojasa svjetskog prvaka odjednom, kako je pobjedio uz pomoć boga, a nakon toga je uzeo mikroffon i otpjevao jednu pjesmu za svoju suprugu.
Meč je održan na fudbalskom stadionu u Düsseldorfu pred 45 hiljada gledalaca.
Odluke sudija su bile (112:115, 112:115, 111:116). Ovo je bio četvrti poraz u 68 mečeva, koliko je odboksovao sada već bivši šampion Wladimir Klitschko.

Novi svjetski šampion u teškoj kategoriji Tysaon Furi je do sada odboksovao 25 mečeva, nije doživio ni jedan poraz.
(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen