Dienstag, 27. September 2016

Iz Veleža nešto novo: Ibro Rahimić šef stručnog štaba


Ibro Rahimić od večeras je novi šef stručnog štaba FK Velež. Odluka je to Upravnog odbora, koji je, zbog katastrofalnog starta Rođenih u Prvoj ligi FBIH i pretposljednjeg mjesta na tabeli smijenio Avdu Kalajdžića.
Kako  sazanje portal Novasloboda.ba, Ibro Rahimić će već sutra voditi trening Veleža, a u dogovor s novim kormilarom, biće izabrani njego saradnici u stručnom štabu.
Ovakva odluka očekivala se ranije, jer je bilo očito da Kalajdžić nema kapacitet da promijeni stanje u ekipi,a navijačima su posebno teško pale njegove ocjene da igrači nemaju dovoljno snage. Logično se, stoga, postavljalo pitanje šta radi šef stučnog štaba da se stanje promijeni nabolje.
Sigurno je da će, poslije brojnih uspješnih poteza nove zprave, na čelu s predsjednikom Suadom Hasićem, odluka o postavljanju Ibr e Rahimića naići na odobaravanje vjernih navijača Veleža i da će tim vrlo brzo izaći iz krize.
(Novasloboda.ba)

Obavještavamo naše članove, navijače, sponzore, partnere i prijatelje Kluba da je novi Šef stručnog štaba FK Velež Ibro Rahimić. 

Ibro Rahimić rođen je 17.04.1963.godine u Mostaru. Ponikao u Veležu, a nakon četiri godine u Leotaru, Veležov dres je nosio 87 puta, u periodu od 1987- 1991.godine. 

U svojoj trenerskoj karijeri, uz Rođene, vodio je još Slogu iz Ljubuškog, te Mladost Doboj Kakanj, sa kojom je bio jedan od najugodnjih iznenađenja Premijer lige BiH, kako u prošloj 2015/16 sezoni tako i u ovoj 2016/17 sezoni.

Dobrodošao kući Ibro !
(FK Velež Mostar)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen