Samstag, 2. April 2016

„Eddie the Eagle”: Sada i na filmu





Ko želi da leti, treba krila, kaže jedna stara izreka. Ipak, „Eddie the Eagle“ (Edi-orao) ne treba krila da bi ponovo izletio u sjećanja. Michael Edwards (52), kako se „Eddi“ tačno zove, najlošiji je skijaški skakač u istoriji sporta. Ali, uprkos tome, on je legenda. Njegova životna priča je u Hollywoodu sada pretočena u film.
Krajem marta u kina će doći film pod nazivom „Eddie the Eagle – Sve je moguće“. U filmu glume Hugh Jackman (47) kao trener i Iris Berben (65) kao kelnerica u „Olimpijskoj kafani“.
Zimska olimpijada u Calgaryju 1988. godine: Edwards je bio prvi Britanac uopšte, koji je izašao na start ove discipline. U oba skoka bio je ubjedljivo najslabiji. Ali, to mu nije smetalo ni najmanje. Uskočio je u srca brojnih ljubitelja skijaških skokova, a njegove naočale sa debelim staklima i okvirima davali su im razlog više za smijeh.
Od klovna do legende – sve do danas, Eddie se još uvijek nada svom „comebacku“.
„Velika mi je želja da dospijem barem do nivoa jednog predskakača na nekom velikom takmičenju“, priča Edwards, koji danas radi kao zidar.
On je toliko uporan u svojoj namjeri, ovog ljeta je planirao napraviti pripreme u Oberstdorfu.
Prije nekoliko dana, gledao je film o sebi, „Eddie“, u kome ga glumi mladi glumac Taron Egerton (26).
„Jedan veličanstven film, čak 50 posto filma je čista istina. Gledao sam film dva puta, i svaki put sam se tokom filma isplakao“, kaže Edwards.
Edwards je prava za filmovanje njegovog života prodao prije 18 godina.
„Nikad se nisam ni nadao da će nekad neko radi toga zovnuti“, kaže on .
Jednog dana, telefon je, ipak, zazvonio. Iznenadna sreća i dosta novca za Eddija.
Uprkos tome, on neće napustiti posao zidara.
(izvor:welt)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen