Donnerstag, 8. Oktober 2015

Nema predaje – Rođeni u borbi za opsatanak


Pogled na tebelu nakon 11 kola Premijer lige govori dosta toga. Letvica postavljena iznad 11. mjesta je udaljena 6 bodova. A ovih 6 bodova su samo dvije pobjede uzastopno. Do kraja jesenjeg dijela prvenstva ostale su jos 4 utakmice: protiv Sarajeva (g), Zrinjskog (d), Čelika (g) i Rudara (d). Kući protiv Zrinjskog i Rudara, na strani protiv Sarajeva i Čelika. Treneru Kanatlarovskom treba dati šansu da konsoliduje ekipu, da ukomponuje igrače na pozicijama na kojima će davati maksimum. Na treneru je da u narednom periodu da sa tako ukomponovanom ekipom postigne rezultat. Ponekad je u fudbalu dovoljno da novi čovjek samo izmješa karte i da se ponovo uskoči na kolosijek. U dosadašnjem dijelu prvenstva, mnogo puta se iskakalo van kolosjeka. U 11 kola igrače su vodila 3 različita čovjeka, a novi trener je tu od prije 2 utakmice. Njegove riječi ulijevaju nadu. On je za ovo kratko vrijeme shvatio gdje je i sa kim ima posla. Pozitivno je da navijači podržavaju novog trenera, jer su i oni osjetili da tu ima nešto. Pozitivno je da mu igrači vjeruju. Dobro bi bilo iz ove 4 utakmice izvući 6 bodova. Sa takvim rezultatom Rođeni bi sigurno bili koju stepenicu više. A onda, u proljetnom prvenstvu nastaviti let naviše.
Situaciju, koja je vrlo teška, treba posmatrati sa pozitivne strane i davati joj takav predznak.
A pogotovo nema predaje kad do kraja prvenstva ima još punih 19 kola. Do tada se može mnogo toga napraviti i okrenuti nabolje.
Pustimo trenera, uz obećana pojačanja, koja bi trebala doći u pauzi prvenstva, da radi svoj posao. Samo tako će moći napraviti rezultat koji će Veleža ostaviti tamo gdje mu je mjesto.
U premijer ligi.
A dalje, o tom po tom.

(spagos)


Izjava trenera Dragog Kanatlarovskog, objavljena na portalu SportSport.ba

"Velež je život i religija, igrači to moraju shvatiti"

Fudbaleri Veleža u narednih sedam dana boravit će u Čitluku na mini pripremama. Uoči današnjeg treninga, te odlaska u Čitluk za SportSport.ba je govorio šef stručnog štaba Rođenih, Dragi Kanatlarovski.

Kanatlarovski je Velež preuzeo dan nakon prvenstvenog susreta sa Olimpicom i iako se Rođeni nalaze u očajnoj situaciji, ovaj stručnjak vjeruje da se dosta toga može popraviti. "Prije dolaska sam znao kakva je situacija. Nadam se da možemo izaći iz ove agonije. Došao sam prije utakmice s Olimpicom, a počeo sam s radom nakon iste. Imao sam dovoljno vremena da upoznam igrački kadar. Ima tu dobrih, ali mnogo više loših stvari na kojima treba da radimo. Nadam se da će nam ova pauza dobro doći, prije svega da se psihološki i fizički malo podignemo. Imat ćemo vremena da na miru radimo do naredne utakmice, nadam se da ćemo se uspjeti "dotegnuti" i da ćemo do pauze ostvariti koju pobjedu kako bismo bili u igri za ostanak", za SportSport.ba je izjavio Kanatlarovski. Rođeni će u narednih sedam dana boraviti u Čitluku gdje će se pripremati za nastavk prvenstva. "Probat ćemo ove mini pripreme iskoristiti maksimalno, kako na psihološkom i fizičkom, tako i na taktičko-tehničkom planu gdje imamo dosta grešaka. Ima mnogo posla i nadam se da ćemo otkloniti neke slabosti", ističe Kanatlarovski. "Imali smo problema sa povredama, no nadam se da će se do narednog susreta svi igrači oporaviti i biti u konkurenciji za tim. Od toga se ne može pobjeći, možemo popraviti situaciju, ali igrači moraju shvatiti da moraju se više žrtvovati", dodao je šef stručnog štaba Veleža. Novog šefa stručnog štaba Veleža prijatno je iznenadila podrška navijača, pogotovo nakon domaćem poraza od Travnika. "Prijatno sam iznenađen podrškom navijača. Mnogo nam to znači, a mi im to trebamo vratiti. Ne samo njima, nego svim onim pravim navijačima u Mostaru kojima Velež mnogo znači. Ne samo to, kojima je Velež život i religija. Trudit ćemo se da im to vratimo na najbolji način. Svaki susret nam mnogo znači, nema teške ili lake, svaki bod nam mnogo znači u borbi za ostanak. 
(sportsport.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen