Montag, 24. November 2014

Upozorenje - Droga koja razara tijelo



 
Upozorenje: Cristal Meths

Nova droga opasna za djecu – miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon

Dragi roditelji, molim vas da podijelite ovaj tekst!!! Pojavila se nova droga koju dileri dijele po školama. Najviše u Njemačkoj, ali jako brzo doći će i do nas. Droga se zove Jagoda Kvik ili Jagoda Met. Miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon… – poruke su koje kruže društvenim mrežama…

Jedan roditelj, koji je zabrinut za svoju djecu, upozorava da se pojavila droga koja miriše na jagode i izgleda kao žele bombona.

“Dragi roditelji, molim vas da podijelite ovaj tekst!!! Pojavila se nova droga koju dileri dijele po školama, doduše najviše u Njemačkoj, ali jako brzo doći će i do nas. Droga se zove Jagoda Kvik ili Jagoda Met. Miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon. Dostupna je i u drugim ukusima, kao što su čokolada…”, napisao je ovaj roditelj i zamolio da se taj status dijeli po Fejsbuku.

On upozorava roditelje da budu oprezni i zaštite svoju djecu!!!

Upozorite svoju djecu da nikad od nikoga ne uzimaju bombone!!! Ta droga je Crystal Meth s okusom jagode i može ih ubiti…!!! Crystal Meth je definitivno jedan od najružnijih i najkraćih puteva do smrti…!!! Molimo Vas širite ovu vijest, tako da svi roditelji i deca budu na vrijeme upozoreni…!!! – stoji na kraju ove poruke.

 

Upozorenje - Droga koja razara tijelo

Društvenim se mrežama proširila poruka koja upozorava na pojavu nove droge koja je izrazito privlačna upravo mladima.

Riječ je o jagoda-metamfetaminu ružičaste boje s mirisom jagode, iznimno opasnog učinka. Iako ova droga još nije uvelike rasprostranjena na našim prostorima, ovo upozorenje treba shvatiti ozbiljno s obzirom na dosadašnju brzinu širenja trendova među mladima.

Crystal Meth, sintetička doga, iznimno popularna u zapadnoj Europi, podvrsta metamfetamina, iznimno je opasna po zdravlje. A njezin najnoviji oblik, koji se počeo širiti brzinom munje, naziva se 'Jagoda meth'.

"Dragi roditelji, molim vas podijelite ovaj status! Pojavila se nova droga koju dileri dijele po školama, doduše najviše u Njemačkoj, ali jako će brzo doći i do nas. Zove se jagoda quick ili jagoda meth. Miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon. Dostupna je i u drugim okusima poput čokolade. Upozorite svoju djecu da nikad od nikoga ne uzimaju. Ta droga je chrystal meth s ukusom jagode i može ih ubiti. To je definitivno jedan od najružnijih i najkraćih puteva do smrti. Molimo vas, širite ovu vijest, tako da su svi roditelji i djeca na vrijeme upozoreni. Hvala vam", riječi su spomenute poruke koja kruži društvenim mrežama.

Crystal Meth je sintetička droga koja je sve popularnija u SAD-u i zemljama Europske unije. Broj uživatelja ove droge povećava se iz godine u godinu, a nadležni su se organi pokazali nemoćnima u borbi protiv ove vrsta zla koje osobito napada mlade koji su mu najpodložniji.

U SAD-u se ta droga naziva kokainom siromašnih. Kad se uzima duže vrijeme, tijelo trpi unutarnja razaranja organizma, a javljaju se i psihički poremećaji. Nalikuje na sitne kristale, uzima se oralno, ušmrkavanjem te pušenjem. Proces proizvodnje je jednostavan, može se pripremiti i u tzv. kućnim laboratorijima, a uporaba razvija snažnu fizičku i psihičku ovisnost.

Mnogo je opasnija od kokaina i heroina jer pogubno djeluje na mozak i središnji živčani sustav. Uživatelji ove droge počinju fizički propadati, javljaju im se ekceme i plikove po cijelom licu i tijelu, a mnogo ih u konačnici oboli od HIV-a.

Prestanak djelovanja droge kod korisnima izaziva osjećaj iscrpljenosti, depresije, paranoje i općenito psihičke osjetljivosti. Dugoročne su posljedice pak krajnja anoreksija, oštećenja mozga, problemi dišnih puteva i nepravilni otkucaji srca. Razdražljivost, pričljivost, loša koordinacija pokreta, potreba za tekućinom tek su neki od simptoma po kojima se može prepoznati osoba koja konzumira ovu drogu. Tu je i gubitak apetita, nesanica i pojačana aktivnost.

Najvidljivija je posljedica drastična promjena izgleda, ispadanje zubi, sveopće propadanje tijela koje nerijetko završava i smrću.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen