Donnerstag, 20. November 2014

Turkovizija 2014.


Naš predstavnik, Mensur Salkić sa pjesmom Šutim

 


Internacionalno muzičko takmičenje pod nazivom Turkovizyon ove godine održava se od 19. do 21. novembra u Republici Tataristan u gradu Kazanu, a Bosnu i Hercegovinu  predstavlja Mensur Salkić sa pjesmom Šutim. Autor teksta i muzike je Eldin Huseinbegović, a aranžman je napravio Nihad Krečo. Mensur Salkić je prošlogodišnji pobjednik takmičenja ZMBT, kojeg organizuje Hayat TV. Hayat produkcija je za ovu pjesmu snimila spot koji predstavlja  razglednicu našeg glavnom grada Sarajeva, a pokazuje i mali dio bogatstava Bosne i Hercegovine, poručuju iz Hayat produkcije.
Turkovizija je projekt sličan Eurosongu, s mnogo pjesama, zabave i kostima, ima ambicije da pretkne Eurosong, sa velikim su izgledi da to i ostvari. BiH je i prošle godine učestvovala na ovom takmičenju. Predstavnici su bili Emir&FrozenCamels i Mirza Šoljanin s pjesmom "Ters Bosanka", a zauzeli su šesto mjesto.

 

Prvu večer predtakmičenja Mensur Salkić se plasirao u finale, a pored našeg predstavnika, u finale su se plasirali i predstavnici Krima, Baškortostana, Kazahstana, Kirgistana, Moskovske oblasti, Makedonije, Tatarstana, Turske, Turkmenistana i Uzbekistana.
Ove godine na ovom takmičenju po prvi put učestvuju predstavnici Njemačke, Albanije, Bugarske, Irana i Moskovske oblasti.
Finale će biti održano 21. novembra u TatNeft Arena u ruskom Kazanu.
Turkovizija je događaj kojeg prati više od 500 miliona gledalaca. Hayat TV prenosi finale sa početkom u 17:00 sati.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen