Samstag, 13. September 2014

Ljudi u svijetu

Najpoznatiji italijanski „papagallo“ otišao u penziju: Vodio ljubav sa 6.000 žena!

 



 

 Mauricio Zanfanti (59) zvani Zanza, iz Riminija u Italiji, bio je najpoznatiji svjetski Casanova novijeg vremena. Ostao je poznat po tome što je u svoje vrijeme odveo u krevet 6.000 žena, kako bi vodili „amore“. Ljubavna pisma dobija još i danas. Ali, ovih dana Zanza odlazi, rekli bi, u zasluženu mirovinu.

Njegov znak raspoznavanja bila je kovrdžava kosa, zlatni lančići i glas koji mami. Tako je izgledao dok je osamdesetih godina prošlog vijeka hodao plažama Riminija u potrazi za lijepim ženama.

Danas Mauricio vodi bistro „Al Brigantino“ u Riminiju. “On je jedan vrlo ozbiljan i šarmantan muškarac”, tvrde dvije Švabice, dok sjede ispred njegovog bistroa.

Nekada su ga zvali i „komarac”. Jer bi „ub’o i nest’o”. Stotine, hiljade žana, bez obzira na godine, otišle su sa njim u krevet. Jednog ljeta uradio je to 67 puta, samo u jednom mjesecu.
A to nije bilo ništa manje nego što je činio najveći zavodnik svih vremena Casanova.

U svoje vrijeme, Mauricio je bio najpoznatiji zavodnik s one strane Jadrana: Ljubio je 6000 žena, a najčešće su to bile Švabice.

Seks je tih godina za mene bio kao droga. Bio sam potpuni ovisnik. A sada, već sam prestar za tako nešto”, kaže.

S prvom ženom bio je kad mu je bilo 12.

„Nakon toga, u glavi su mi bile samo tri stvari: žene, žene i samo žene”.

Sa 13 je dobio prvi posao u baru „Mario”, gdje su plesale lijepe žene. Tu je usavršio zanat. Sa 17 je već bio animator animator u legendarnom klubu „Blow Up”.

„Moj posao tada je bio da na plažama skontam lijepe djevojke i da ih dovodim u disko. Ali, umjesto da idu u disko, sve su htjele seks sa mnom”, priča Mauricio

On ih je činio srećnim tu, na plaži. U toaletu. U hotelu hotelu. „Komarac” je postao legenda. Kovrdžava kosa, zlatni lančići, tanga, skupi mirisi. Visina 171. Njegove ljubavnice su ga preporučivale dalje, slale su mu svoje prijateljice. Imao je u prosjeku 500 žena po sezoni. Italijanski magazin „L’ Espresso” proglasio ga je 1986. godine za najuspješnijeg ljubavnika Italije. Njemački časopis Bild je tada o njemu objavio tekst pod naslovom „Wollen Sie Amore, Fraulein?”, ili u prevodu „Želite li ljubav, djevojko?“

„Komarac” je usput pravio i djecu. Ima ih ukupno devetoro, sa devet žena. U to ime, dao je da mu se istetovira devet zvjezdica na nadlaktici, po jedna za svako dijete.

I kaže ponosno: „Imam kontakt sa svih devetoro”.

U čemu je bila njegova tajna?

„Uvijek sam puštao da žena napravi prvi korak, a nakon toga, moraš biti pristojan, pošten i šarmantan. I uvijek sačuvati diskreciju. Ali, što dalje od udatih žena”, kaže Mauricio, koji i danas ima dlakava prsa kao medvjed.

Rimini lagano stari sa svojim „komarcem“. Divlje godine su prošlost. Nekadašnje djevojke su sada majke, dolaze s muževima i djecom. Papagali su izumrli, a Mauricio je usprkos burnim godinama još uvjek singl singl. To mu nimalo ne smeta. On je imao svoje vrijeme.

„Sad sam uradio ono što je uradio i kapiten njemačke reprezentacije Philipp Lahm. Povlačim se kao šampion“, govori Mauricio za časopis Bild.
(izvor:bild.de)

Priredio: Smail Špago

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen