Sonntag, 7. September 2014

Ibrakadabra 50 plus



Gol petom za historiju



Švedska igra prijateljsku utakmicu protiv Estonije. Švedi su rano poveli sa 2:0, a oba pogotka je postigao Zlatan Ibrahimović.
Kod drugog gola bila je to Ibrina čarolija za jubilarni 50.pogodak za Švedsku. Sa ova dva gola postao je najbolji strijelac u historiji Švedske, jer je večeras preskočio na listi Scena Rajdela koji je zabio 49 golova.
Zlatan Ibrahimović je s dva pogotka protiv Estonije zabio ukupno 50 golova za švedsku reprezentaciju
Zlatan Ibrahimović postao je najbolji strijelac u povijesti švedske reprezentacije. S dva pogotka protiv Estonije (2:0), napadač PSG-a preskočio je na vječnoj ljestvici Svena Rydella koji je imao 49 pogodaka. Ibra je srušio njegov 50 godina stari rekord s isto toliko golova - 50.
Prvi gol na utakmici zabio je već nakon tri minute, u 24. je postavio konačni rezultat. Ibrahimović je rekord proslavio s prigodnom majicom "50 golova - vi ste mi to omogućili", ali i dobio žuti karton. Utakmica protiv Estonije bila je njegova 99. za Švedsku. Jubilarni, 100. nastup imat će protiv Austrije, na početku kvalifikacija za Euro 2016.
Dosadašnji rekorder Rydell, igrao je za klub Orgryte IS. Njegova karijera trajala je od 1920. do 1934., a 49 golova postigao je u samo 43 nastupa za Švedsku.






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen