Samstag, 10. Mai 2014

Velež u Vrapčićima protiv Zrinjskog



Danas derbi broj 25



Jusufbegović: Derbi uvijek nosi posebnu težinu

Mostarski Velež nalazi se u sjajnoj formi, a u posljednjem kolu Rođeni će ugostiti novog prvaka, ekipu Zrinjskog. 
Uzmemo li u obzir partije ove dvije ekipe minulih sedmica, slobodno možemo kazati da je šlag došao na kraj. Mostarski derbi će sasvim sigurno biti najbolji način da se okonča minulal sezona u Premijer ligi BiH.
"Očekujem da u derbiju budemo na razini prethodnih utakmica. Znamo da nam dolazi novi prvak i da su najbolja i najkvalitetnija ekipa Premijer lige, što je uostalom i pokazala u dosadašnjem dijelu prvenstva. Gradski derbi uvijek nosi posebnu težinu, bez obzira na trenutnu kvalitetu protivničkih momčadi, tako da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica", kazao je trener Veleža Nedim Jusufbegović, dodavši kako je optimističan uoči 25. poslijeratnog mostarskog derbija.
"Spremni dočekujemo meč i imamo svoje razloge i adute zbog kojih očekujemo pobjedu", rekao je Jusufbegović, koji je dodao da može računati na sve igrače.
"Vjerujem da ćemo gledati otvorenu utakmicu pošto su obje ekipe rezultatski rasterećene, a naš cilj je da dođemo i do sedme uzastopne pobjede", istakao je kapiten Veleža Mustafa Kodro. 

Karačić: Očekujem aplauz u Vrapčićima

U Mostaru se igra veliki gradski derbi između Veleža i Zrinjskog. Rođeni će u Vrapčićima dočekati novog prvaka Bosne i Hercegovine, a trener Plemića Branko Karačić, očekuje aplauz za svoje izabranike od strane publike.
"Nakon sedmice gdje smo saznali da smo šampioni, emotivno smo se ispraznili. Ipak, ovo je gradski derbi, rivalitet uvijek postoji.. Znamo da Velež igra jako dobro ovo proljeće, mi znamo šta znači biti pobjednik u gradskom derbiju. Želimo pokazati da smo kvalitetniji od njih i to ćemo na terenu dokazati. Imaćemo vrlo kvalitetnog protivnika, koji imaju navijače na svojoj strani. Očekujem aplauz kada istrčimo u Vrapčiće, jer su moji igrači zaslužili", rekao je Karačić, te je dodao:
"Meni su svi igrači na raspolaganju. Mi ćemo učiniti sve da usrećimo naše navijače. Pokušaćemo dokazati da smo bolji. Poznajemo se dobro, odlučiće jedna greška. Imaju dobru ekipu, ali je Nedim Jusufbegović najveći dobitak Veleža. Nema razloga da ih se plašimo. Ako Velež bude bolji, mi ćemo čestitati, a ako mi, očekujem duplu čestitku", dodao je Karačić.
Pero Stojkić i Mile Pehar, također su prisustvovali press konferenciji. Igrači Zrinjskog također očekuju pobjedu.
"Svi smo svjesni šta znači gradski derbi i šta nosi ta utakmica. Idemo bez pritiska odigrati dobru utakmicu, nadamo se da ćemo slaviti", istakao je Stojkić.
"Očekujem dobru utakmicu i da ćemo omogućiti našim navijačima veliko slavlje", dodao je Mile Pehar.

(A. Demić/sportsport.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen