Freitag, 30. Mai 2014

Iz Steleksa Sarajevo maj 2014.



Od 30. maja do 1. juna Udruženje studenata elektrotehnike u Sarajevu "Steleks" organizira konferenciju mladih inžinjera Evrope u sklopu organizacije EYE (European Youth Engineers).

(sjećanje: ETF iz mog vremena 1969-75, na Građevini)

Mladi inžinjeri Evrope dolaze u Sarajevo

Od 30. maja do 1. juna Udruženje studenata elektrotehnike u Sarajevu "Steleks" organizira konferenciju mladih inž injera Evrope u sklopu organizacije EYE (European Youth Engineers).

POVEZANO

Konferenciji će, pored domaćih studenata Elektrotehničkog fakulteta i Mašinskog fakulteta, prisustvovati i mladi inžinjeri iz cijele Evrope. Predavači će biti iz raznih oblasti inženjerstva, većinom naši inžinjeri i profesori koji rade u svijetu i pričat će o svojim trenutnim projektima i počecima.

Bit će organizovane i radionice na kojima će učesnici biti podijeljeni u timove i iznijeti ideje za rješavanje nekog lokalnog problema. Sarajevski studenti su se odlučili za temu "Smanjenje zagađenja zraka u Sarajevu".

Od značajnijih predavača treba istaknuti Nebojšu Stanojevića, člana tima Synergy moon, koji se u sklopu Googleovog takmičenja "Google Lunar X Prize" takmiči u utrci na Mjesec, zatim profesora Edina Omerdića, istaknutog naučnika iz oblasti robotike, koji trenutno u Irskoj radi na bespilotnim podmornicama.

Ostale informacije o konferenciji možete naći na

(sjećanje: raja iz Steleksa, moga vremena, 1970.)


(Klix.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen