Mittwoch, 14. Mai 2014

Salon šipaka - Džemal Raljević

Nova knjiga Džemala Raljevića

Salon šipaka

Izašla je još jedna nesvakidašnja knjiga mostarskog novinara i publiciste Džemala Raljevića. ova je, kao i prethodnih trinaest, temeljena na autentičnom mostarskom humoru – liskaluku 
 
Ovog puta, Raljević nam je predstavio, kako je u svojoj recenziji navela Inga Dragoje – „humorizirani životopis šipka“.
Riječ je, naime, o knjizi „Salon šipaka“, svojevrsnoj prezentaciji tog oćenito popularnog, a slikarima ovog podneblja svakako najintrigantnijeg objekta mrtve prirode. Zato priču o šipku autor smješta na najlogičnije mjesto – u salon, jer, kako reče, ova neponovljiva mediteranska kultura to zaista zaslužuje – uljepšava nam život, zdravstveno obogaćuje i pruža višestruke koristi od kojih neke tek treba otkriti.


Knjiga je obogaćena predivnim karikaturama Đoke Ninkovića, koje u potpunosti prate Džemin duhoviti scenarij, a uz tvrdi povez, odličnu kolor štampu i već prepoznatljivi dizajn njegovog stalnog saradnika Hamice Ramića, ovog puta knjiga sadrži i paralelni engleski prevod Zlatana Buljke, što će zasigurno pridonijeti da „Salon šipaka“ pronađe mjesto i izvan naših jezičkih granica i tako na najbolji način promoviše originalni mostarski duh daleko od njegovog prirodnog staništa.

Knjigu možete kupiti na dva načina

Upravo kad se Džemo spremao da u ovom mjesecu napravi promociju nove knjige, desila se – bolest. Džemo je nakon kratkog boravka u bolnici u Mostaru, odlučio da rehabilitacijski tretman nastavi u Italiji. Njegovi prijatelji su odlučili da se život knjige nastavi, odnosno da poklonici mostarskih liskaluka što prije dođu do novog štiva.

Tako se do knjige može odmah doći, i to na dva načina:

- u Mostaru – u redakciji portala Novasloboda.ba, Trg Ivana Krndelja br. 11 (ulaz iz Titove ulice), po cijeni od 15 KM.

- iz inostranstva deviznom uplatom na račun izdavača: „Grafičar promet" Sarajevo, Raiffeisen bank, dd BiH, SWIFT: RZBABA2S, IBAN: BA 391610600000613312, po cijeni 12 Eura (Evropa), odnosno 15 USA dolara (Amerika, Australija), pri čemu je u toj cijeni uključena i poštarina.

R. K.
(Novasloboda.ba)

 
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen