Samstag, 10. Mai 2014

Obilježena 71. godišnjica Bitke za ranjenike


Jablanica 1943 - 2014.




Obilježena 71. godišnjica Bitke za ranjenike

Manifestacijom „Cvijet za ranjenike“, kada je spušten 71 karanfil u Neretvu, danas je u Jablanici svečano obilježena 71. godišnjica Bitke za ranjenike na Neretvi, koju je organizovao Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNORBiH).
Svečanom programu prisustvovao je veliki broj mladih ljudi, brojne delegacije iz zemalja regije, a prema procjenama organizatora ovom događaju prisustvovalo je oko 4.000 posjetilaca, među kojima su bili i antifašisti iz regiona, koji su željeli dati svoj doprinos u očuvanju sjećanja na svoje saborce i njihov herojski podvig.
U organizaciji su učestvovali i SABNORBiH Jablanica, Društvo „Josip Broz Tito“ iz Jablanice i Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi“, a uz SABNORBiH pokrovitelj je i opština Jablanica.
Budući da je veliki broj mladih ljudi učestvovao u organizaciji ovog programa, izraženo je zadovoljstvo zbog toga, jer je to jedini garant da će ideja antifašizma i borba protiv svakih podjela živjeti i u generacijama koje dolaze.





(novasloboda)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen