Montag, 19. Mai 2014

Kad gol nije gol!


ili 

Krađa gola u Berlinu



Čisti gol za Dortmund, kod rezultata 0:0, nije priznat. Kasnije je Bayern dan dva gola i postao pobjednik njemačkog kupa. Šta bi bilo da je bilo?


Više od 15 miliona gledalaca kraj malih i velikih ekrana, kao i 76.197 gledalaca na Olimpijskim stadionu u Berlinu, vidjeli su bolje i više nego sudija Florian Meyer i njegovi pomoćnici na finalnoj utakmici DFB kupa. Na ponovljenom snimku bilo je više nego očigledno. Igrač Bayerna Dante udario je loptu koja je već bila dobrih četrdesetak centimetara iza gol linije. To bi bilo 1:0 za Dortmund.

Sudija Meyer morao je odlučiti sam, bez kamera, jer DFB nije dozvolio gol kamere, iako je o tome bilo govora čak i uoči samog finala kupa, kako saznaje njemački časopis Bild. Nakon 0:0 u regularnom toku, Bayern je pri kraju produžetaka uspio dati dva gola i postao  ovogodišnjeg pobjednik kupa.

Sada čitava Njemačka diskutuje o krađi gola u Berlinu! Da li će i kada biti uvedena gol tehnika, još se ne zna. A bilo bi potrebno što prije, i svugdje, na svim terenima. Jer u fudbalu se odavno radi i o velikim parama, i o ugledu, i o časti.

Ovako, ostaje mrlja.










(izvor:bild)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen