Sonntag, 28. August 2022

Završeni Red Bull skokovi u Mostaru 2022.









fotosi, portali, facebook

Pobjednici skokova sa Starog mosta u Mostaru u finalnom takmičenju Red Bull Cliff Divinga, koje je sedmu sezonu održano u Mostaru, su .Constantin Popovici iz Rumunije i Austalka Rhiannan Iffland. Spektakularnim skokovima u Mostaru ovaj dvojac je proslavio uz osvojene šampionske titule u tom gradu.

Popovici je šampionsku titulu u Mostaru osvojio u konkurenciji 12 skakača, drugo mjesto je zauzeo njegov sunarodnjak Catalin Preda, dok je titulu trećeg najboljeg skakača Red Bull Cliff Divinga izborio Aidan Heslop iz Velike Britanije.

U ženskoj konkurenciji je skokovima sa platforme na Starom briljirala braniteljica titule, Australka Rhiannan Iffland, dok se za drugo mjesto izborila Kanađanka Molly Carlson, a treće njena sunarodnjakinja Jessica Macualy.

Takmičenje u gradu na Neretvi je počelo u četvrtak prvom serijom skokova sa kamenog luka sa Starog mosta i nastavljeno u petak drugom serijom sa platformi, za muškarce na visini 27 metara i za žene na 21 metar.

Finalno takmičenje je održano u dvije serije skokova i bilo je neizvjesno do samog kraja.

Riječ o vrlo opasnom i zahtjevnom sportu, skakači u zraku provedu nešto manje od tri sekunde a pritom dosegnu brzinu od 85 km/h.

Svjetski spektakl prema procjenama organizatora pratilo je izmedju 10 i 12 hiljada ljudi, a u protekla tri dana za vrijeme kvalifikacije na platou ispod Starog mosta prodefilovalo je kako navode oko 20 hiljada ljudi iz BiH, regije i svijeta.

Svaki skok je publiku ostavljao bez daha, a tabela sa pozicijama najboljih neprestano se mijenjala sve dok konačno nije donijela pobjednike takmičenja u Mostaru.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen