Dienstag, 2. August 2022

Svemirski bar

 


Piće na 30.000 metara iznad zemlje, pogled na zvijezde koji oduzima dah, u super udobnim foteljama: dobrodošli u All Bar!

Ono što zvuči kao naučna fantastika, spektakularna je premijera "prve svjetske luksuzne kompanije za svemirska iskustva". "Svemirska perspektiva" je već prodala 900 karata za najluđu posjetu nekoj kafani ikada. Cijena: $125,000 po osobi!

Krećemo mentalno na svemirski let koji bi trebao početi 2024. i za sve putnike koji mogu nabaviti luksuznu kartu ostaće sigurno nezaboravan.

U NASA svemirskom centru Kennedy (Florida), sferičnu kapsulu "Neptun", koja može da primi do osam ljudi, podiže džinovski balon, uzdiže se u nebo sa izlazećim suncem i zatim lebdi na 100.000 stopa, tj. oko 30,5 kilometara, u stratosferi.

Dobra stvar: na toj visini još uvijek ima dovoljno gravitacije da se bez napora može probati ukusno pivo.

Svemirski brod

Ukrašena podnim lampama i biljkama, kapsula ima sveobuhvatni pogled, staklene površine slične su onima u astronautskim kacigama, a ima i ležaljke i ugaoni kauč. U centru je prostor za grupne fotografije (Wi-Fi dostupan), postoji teleskop i interaktivni ekrani. LED rasvjeta se prilagođava raspoloženju kako bi "uhvatila dramatične prizore zore, zemlje i zvijezda", rekla je glasnogovornica Space Perspective. Tu je - naravno uključeno u cijenu - "usluga hrane i pića" koja pored željenih narudžbi omogućava i "intimnije večere ili poseban događaj". Dostupan je i "luksuzni toalet sa ogromnim prozorima", tako da niko "ne propusti neki nevjeovatan pogled".

Slijetanje: Nakon otprilike šest sati lebdenja, lagano spuštanje na zemlju završava se mekanim “Splashing in the Ocean” gdje brod preuzima putnike, kapsulu i balon.

Na slici:

"Neptune's Space Lounge", pogled na ugodan kutak, odakle se pruža pogled koji oduzima dah. Letovi za 2024. su već rasprodati, a već se možete prijaviti za 2025 - ako imate dovoljno love. Super bogati parovi takođe mogu rezervisati kapsulu sami za sebe. Karta: 125.000 dolara uključujući ponudu pića i kojeg zalogaja. Pa, ko voli...

(express)
(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen