Donnerstag, 18. August 2022

Igmanu bod protiv limitiranog Veleža

 



Velež - Igman 1:1 (1:1)

Stadion u Gabeli.

Sudija: Predrag Njegomirović (Prnjavor)

Žuti kartoni: Kvakić, Ikić (V),  Mahmić, Velić, Hebibović (I)

Strijelci: 1:0 Drljević (7′), 1:1 Jakupović (36′)

Velež: Bogdanović, Pavić, Zeljković, Pršeš (od 77′ Zajmović), Anđušić (od 64′ Vehabović), Haskić, Sijamija (od 46′ Pantelić), Hasanović (od 77′ Zvonić), Ikić, Kvakić, Dejanović (od 64′ Ćosić).

Igman: Ćeman, Duraković, Bešagić, Velić, Drljević )od 91′ Biber), Hrelja (od 89′ Kašić), Hebibović, Dupovac (od 62′ Ćubara), Mahmić, Jakupović, Ramić (od 89′ Vazda).


Velež i Igman u svom prvom međusobnom susretu u Premijer ligi BiH, podijelili su bodove u odgođenoj utakmici 2. kola Premijer lige BiH. Velež, bez ijednog igrača iz Mostara, s limitiranim i bezidejnim Osimom na klupi, nije ni sjena ekipe iz lanjskog prvenstva. Uprava Veleža mora dobro razmisliti da li će Osim i dalje voditi Rođene, jer je jasno da on nije trener koji ekipu treba vratiti u vrh bh. fudbala.

Nakon nekoliko prilika s obe strane, u 7. minuti radost za navijače Veleža. Haskić je, poslije dodavanja Pršeša, iz drugog pokušaja oštro šutirao, lopta je zakačila drljevića, prevarila golmana Ćemana i završila u mreži – 1:0.

Gosti su uzvratili u 15. minuti. Hebibović je, poslije lijepog dodavanja Hrelje, pokušao iznenaditi Bogdanovića, ali je golman Veleža bio na mjestu.

U 18. minuti, ukazala se prilika gostima da izjednače. Prvo je Bogdanović odbranio šut Durakovića, na odbijenu loptu natrčao je Hebibović i iz neposrdne blizine poslao je visoko iznad prečke.

Pravovremena intervencija Dupovca u 20. minuti, spriječila je Haskića da se upiše u strijelce.

Igman ima više od igre, njegovi igrači stvaraju prilike, ali su brzopleti u završnici. Ipak, u 29. minuti, sreća je bila na strani Konjičana, kada je Pavić, poslije odlične akcije, oštro šutirao, ali je lopta pogodila stativu.

U finišu prvog poluvremena, Igman je izjednačio. Duraković je, u 36. minuti, lijepo prodoro po lijevoj strani, uslijedio je centaršut, na loptu je natrčao Jakupović, koji koristi grešku dodbrane Veleža i sa pet metara glavom pogađa mrežu – 1:1.

U posljednjim minutama prvog poluvremena, Drljević i Haskić propustili su prilike da svoje ekipe dovedu u vođstvo.

Igman je bolji i u drugom nastavku, ali se u nekoliko navrata istakao golman Bogdanović.

Pokušali su fudbaleri Veleža u posljednjih petnaestak minuta da dođu do drugog kola, ali je Ćeman u nekoliko navrata sjajno intervenisao.

(NovaSloboda.ba)


Pravi krivci ostaju: Džemil Šoše napustio Velež!

Sramotna igra Veleža, još sramotnije ponašanje šalabajzera Osima i njegov fakinski sukob sa navijačima, obezglavljena uprava kluba, koja poslije suspenzije Šemsudina-Sude Hasića, vuče poteze koji ne obećavaju dobro Veležu, kulminirala je ostavkom direktora Džemila Šoše, čovjeka koji je, uz Hasića, izgarao u borbi za Veležovo bolje sutra.

Svoju odluku, Šoše je saopštio putem  Facebooka, a njegovu odluku prenosimo u cijelosti.

“Dragi Veležovci, poštovani članovi, navijači i prijatelji Rođenih,

Ovim putem želim Vas obavjestiti o svojoj odluci da podnesem ostavku na poziciju direktora FK Velež Mostar. Naime, smatram da je potrebno da neko preuzme odgovornost za evidentnu rezultatsku krizu i određene probleme u samom funkcionisanju našeg kluba, a takođe smatram da, po prirodi stvari, najveća odgovornost leži upravo na meni kao direktoru FK Velež Mostar. O ovoj svojoj odluci i njenim razlozima obavijestio sam i članove UO FK Velež,

Predstavljalo mi je ogromnu čast i zadovoljstvo kroz proteklih pet godina obavljati ovako odgovornu dužnost u našem voljenom Klubu. O rezultatima svoga rada u našem Veležu ne mogu biti objektivan sudija, ali zato mogu najiskrenije reći da će mi period mog rada u našem Veležu – uprkos svim teškoćama, problemima i teškim odlukama koje je često valjalo donositi – zauvijek ostati duboko u srcu, jer kroz angažman u FK Velež stvorio sam mnoge predivne uspomene koje sigurno ne blijede. Na tome sam iskreno zahvalan Klubu i svima vama koji ste stajali uz Velež na trnovitom putu koji smo kroz protekli period skupa prelazili.

Hvala svima koji su mi bili podrška da istrajem i u periodima kada ni sam nisam vjerovao da imam snage za to. I naravno, velika hvala Veležovoj vjernoj Red Army, sjajnoj navijačkoj grupi koja je uvijek bila tu u trenucima kad je podrška bila najvažnija.

Naravno, moja ostavka na funkciju direktora FK Velež nipošto ne znači da svim svojim srcem i stručnim kapacitetima i dalje ne stojim na raspolaganju našem voljenom Klubu, ali jednostavno smatram da je došao trenutak kad moram priznati i sebi i vama da se trenutno nisam u stanju nositi sa svim problemima, teškoćama i izazovima koje pozicija direktora FK Velež u ovom trenutku predstavlja.

Jednom Rođeni, zavijek Rođeni!

MOSTAR U SRCU , VELEŽ DO GROBA!”, stoji u objavi Džemila Šoše.



S pozicije prvog operativca Veleža odlazi čovjek koji nije smio otići. Ostali su mnogi drugi, koji su odavno trebali otići, jer su tu i došli vođeni ponajviše ličnim interesim i osjećajem da kroz angažmnan u Veležu mogu još više povećati svoje lično bogatstvo.

Moraju otići i oni koji su kumovali dovođenju velikog broja fudbalera, koji ni po kakvim kriterijumima ne zaslužuju da nose Veležov dres. Klub, koga je, prije rata, krasilo što iz svoje omladinske škole izbacuje golobrade mladiće, koji su brušenjem stizali do najvećih fudbalskih visina, danas je legija stranaca, većinom  isluženih i limitiranih igrača, a na klupi Veleža sjede “stručnjaci”, koji su davno pokazali svoje neznanje. Nisu valjali u svojim klubovima, ali zato valjaju u Veležu. Pojedincima u upravi ne odgovaraju Zaimović i Remetić, koji su morali dobiti povjerenje i koji su trebali biti Veležova trenerska budućnost. Te mešetare treba otjerati daleko od kluba, a umjesto njih dovesti one koji su rasli uz Velež, koji ga vole srcem i dušom i koji žele da Rođeni budu ono što su vazda i bili – klub raje, koji se od rođenja zadoje ljubavlju prema klubu i koji ga vole sve do groba.

Pasivni ne bi trebali ostati ni bivši fudbaleri, ali ni oni malobrojni navijači koji, putem društvenih mreža, iz samo njima znanim razlozima, tetoše pojedince iz uprave, a sada kad klub polako tone, sakrili se u mišje rupe i nemaju takata da upru prstom u prave krivce.

Krivci za posrtanje Svetinje trebaju otići što prije, jer je to dobro za budućnost Velež.

U suprotnom, Veležu se ne piše dobro.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen