Mittwoch, 23. Januar 2019

Užas sa sretnim završetkom








(Nije baš sve onako kako nam se servira u reklamnim filmovima za putovanja. Lako je ići na fotosafari, i lupati po metalnim dijelovima u slučaju opasnosti. Treba ući u vodu i uloviti ribu kraj ovih kolosa?)
Fotograf Frederico Genovese je tokom boravka na jezeru Naivasha tokom prošlog mjeseca snimio zastrašujući incident, u kome je jedan vodeni konj desetak minuta bjesnio, ugrizajući bespomoćnog ribara. Na kraju se sve završilo dobro.
Pred očima fotografa, i nekolicine posjetilaca div od dvije tone je bjesnio, a oni su, ne imajući drugog načina lupali po metalnim dijelovima, koji su bili u blizini, kako bi ogromnog sisara pomakli s mjesta i odvojii od nesretnog ribara.
Nakon dvije sedmice provedene u bolnici, ribar po imenu Mathew je otpušten kući, na putu je oporavka, a sam je fotografu dao odobrenje da snimljene fotografije objavi.
Do incidenta je došlo u vrijeme kad su četiri ribara bili u lovu na ribe u jezerskoj vodi. Iznenada se u blizini pojavio nilski konj, a ribari su se rastrčali na različite strane. Nilski konj je krenuo ka Mathevu, koji se ukukao među grane jednog drveta u vodi. Međutim, vodeni konj je našao dovoljno prostora između grana da ga nekoliko puta opasno ugrize. Nakon što ga se vodeni konj okanio, Mathew se izvukao sav krvav na obalu, sa poderanom odjećom, izgledajući kao da je upravo pobjegao od smrti.
Fotograf je u opisu fotografija napisao kako je ovu priču želio da podijeli sa svima, upozoravajući na opasnosti po mnoge Afrikanace koji žive u blizini divljih životinja.
Međutim, najteže je ovim ribarima, jer će oni i dalje dolaziti na jezero, da love ribu za svoje potrebe.
(thesun)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen