Montag, 21. Januar 2019

Biće to fantastičan Super Bowl!




Finalisti su poznati: New Englands Patriotsi protiv Los Angeles Ramsa.

Tom Brady (41) će se po deveti put naći u Super Bowlu, a od toga po treći put uzastopno. U polufinalu, u jednom spektakularnom susretu Tom Brady sa njegovim Patriotsima pobijedio je Kansas City Chiefs sa 37:31, nakon produžetaka, te tako obezbjedio kartu za finale, koje će se igrati u Atlanti.


Hronika: Samo osam minuta prije kraja Kansas je prvi put došao u vođstvo. Četiri minute kasnije New England odgovara trkom Michela. Devedest sekundi kasnije Williams ponovo dovodi Chiefse u prednost.
Samo 39 sekundi na satu, Burkhead je uveo Patriotse u završnicu, okrenuvši rezultat u svoju korist. Mahome uz pomoć Patsa i sudijskih odluka ponovo dovodi Kansas u prednist i jednim golom sa terena obezbjedio produžetke.
A tada je počeo Brady show!
Preko 13 igri, 75 yardi i skoro 5 minuta vrtio je odbranu Chiefsa oko sebe. Tri puta je stajao prilikom trećeg pokušaja leđima uza zid. I svaki put, zahvaljujući njegovim hvatačima Edelmanu i Gronkovskom, pronašao rješenje.Na kraju je Burkhard bio taj koji je „jaje“ donio iza linije i donio konačnu odluku.



U drugom susretu također pobjeda u produžecima. Los Angeles Rams su pobijedili New Orleans Saints sa 26:23, i plasirali se u finale. U ovom sustretu desio se skandal, kada su sudije kratko pred kraj regularnog dijela susreta napravili očigledan previd prilikom čistog faula kojinje napravio igrač Ramsa, a kako se pokazalo, to je na kraju imalo fatalne posljedice po Saintse. Dvije minute prije kraja regularnog dijela susreta kod stanja 20:20 kada je bek Saintsa Dreew Brees (40) bacio jedan pas na Tommylee Lewisa (26), ovaj nije imao nikakve šanse da uhvati „jaje“ jer ga je bek Ramsa Nickell Robey-Coleman (27) pokosio. Pass Interference (spriječavanje pasa). Prije nego što je Lewis mogao da uhvati loptu, odbrambeni igrač Ramsa ga je napao i spriječio.
Faul je bio očigledan za svakoga, osim za sudije.
Umjesto četiri nova pokušaja, Saintsi su se morali zadovoljiti golom na terenu 1:48 minuta prije kraja poslijednje četvrtine.
Rezultat: Napadač Ramsa Greg Zuerlein (31) je izjednačio 15 sekundi prije kraja regularnog vremena, a onda je postigao odlučujući pogodak sa nevjerovatnih 57 yardi u produžecima. Tako su Ramsi obezbjedili mjesto u finalu.

Kako najavljuju: Biće to fantastičan Super Bowl!

Patriotsi protiv Ramsa, u noći između 3. i 4. februara po našem vremenu, boriće se za krunu NFL-a.
(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen