Donnerstag, 31. Januar 2019

Dan bez cigarete 31. januar



Cjelodnevni događaj „Život u dimu – spasi me!“ održava se u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu. Danas 31. januara na Dan bez cigareta.
Kreativna interaktivna video prezentacija „Život u dimu – spasi me!“ organizirana je u sklopu inicijative Klima Bez Dima i nastavak je napora usmjerenih ka podizanju svijesti građana BiH o štetnosti pušenja i posljedicama pasivnog pušenja kojem su svi, pa i djeca, trudnice, starije osobe, konstantno izloženi u svim javnim prostorima u BiH.
Inicijativa Klima Bez Dima ovim događajem pokreće i kampanju za prikupljanje 10.000 glasova kao njihovo obećanje za stvaranje okruženja bez duhanskog dima i ljepše svakodnevnice za sve građane u BiH.
U saopćenju Inicijative Klima Bez Dima navodi se da će 10.000 glasova biti i poruka donosiocima odluka u zakonodavnim tijelima oba entiteta da što hitnije rade na donošenju i implementaciji zakonskih rješenja koja će bolje regulirati ovu oblast, shodno evropskim praksama i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.
Inicijativa Klima Bez Dima je pokrenuta u sklopu projekta Smanjenja faktora zdravstvenih rizika u BiH kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Svjetska banka u partnerstvu s resornim ministarstvima zdravstva, obrazovnim medicinskim ustanovama, sportskim klubovima i drugim lokalnim partnerima – navodi se u saopćenju.
(Fena)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen