Freitag, 18. Januar 2019

Ljubav uz pomoć Googlea





Jedna mlada Britanka i jedan mladi Italijan zaljubili su se uprkos jezičkoj barijeri.
Bila je to ljubav na prvi pogled: Od kada su se Britanka Chloe Smith i Italijan Daniele Marisco prije dvije godine susreli na Ibizi, njih dvoje su nerazdvojni, i sve to, uprkos što na početku veze nisu znali ni riječi jezika onog drugog. Ali, znali su kako prevazići tu prepreku.
Sreli su se u jednom noćnom baru na Ibizi, i zaljubili. Ona nije govorila italijanski, on nije govorio engleski. Za njih dvoje nije bilo problema. U prvim trenucima, oboje su znali da su sreli nekog posebnog.
Chloe je za medije izjavila: „Bilo je nešto posebno uzbudljivo u vezi sa Danielom, a to je činjenica da se nismo međusobno razumjeli. I tada je pomogao jedan klik“.
Da bi međusobno komunicirali, dva golupćića su koristili Google prevodilac. Nije ostalo samo na jednom kratkotrajnom flertu sa godišnjeg odmora, kako su očekivali prijatelji i porodice. Samo sedam dana kasnije, Chloe i Daniele su pokazali kako ljubav ne poznaje granice.
Dvije godine kasnije, njih dvoje su još uvijek zajedno. Sada žive u Londonu. Tamo Chloe radi kao kozmtičarka, a Daniele se zaposlio u jednom italijanskom baru.
Dobro u svemu tome: Google prevodilac sada trebaju samo i iznimnim situacijama. Bez kurseva jezika njih dvoje su naučili jezik onog drugog. Chloe sada govori italijanski, a Danile engleski.
(dailymail)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen