Mittwoch, 9. Januar 2019

U kinima: Ben se vratio



Neočekivano, uoči saamog Božića 19. godišnji Ben, koga glumi Lucas Hedge, stoji pred vratima kuće svoje porodice. Niko nije očekivao da će Ben, koji se nalazi na odvikavanju od droge, i koji je praznike trebao provesti na klinici za odvikavanje, doći kući za praznike.
Njegova majka Holly , koju glumi Julia Roberts, presretna je, ali i vrlo zabrinuta, da se Ben ne vrati na stari put. Sjećanje na njegovu ovisnost je sveprisutna i posvuda vreba opasnost da ga ponovo snađe. Prije svih, Benova sestra Ivy, glumi je Kathryn Newton, i njegov očuh, glumi ga Courtney B. Vance su skeptični, jer je porodica već mnogo propatila zbog Benija.
Holly uzima svoga sina na proslavu praznika samo pod jednim uslovom: ne želi ga ni sekunde ispustiti iz očiju. U naredna 24 sata, ljubav Holly prema njenom sinu stavljena je na tešku probu, i ona mora činiti sve da zadrži porodicu na okupu, a istovremeno da i Bena spasi od sebe. Majka se bori kao lavica za sudbinu svoga sina. Dobitnica Oscara Julia Roberts briljira u ovoj uznemirujućoj porodičnoj drami pod nazivom Ben is Back, Ben se vratio, koja se razvija u jedan uzbudljivi triler, u kome se sve više i više šire mnogi krugovi.
Lucas Hedges koji je imao inspirativni nastup u predstavi „Three Billboards Outside Ebbing, Misouri“ Tri bilborda izvan Ebinga u Misuriju, kroz koju je avansirao za „Manchester By The Sea“ i dobio nominaciju za Oscara, ulogu Bena je odigrao sa fascinantnom višestrukošću
Njegov povratak kući razvija se u jedan intenzivan put, koji duboko dotiče svakog gledaoca.
(spiegel)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen