Mittwoch, 13. Januar 2016

Rukomet: Slovačka - BiH, večeras u 18:00 sati


Rukometa reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će protiv selekcije Slovačke odigrati peti meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.
Selekcija BiH u okviru grupe 1 kvalifikacija zauzima prvo mjesto, a pobjednik grupe će izboriti nastup baražu. Ukoliko žele ostavariti navedeni cilj, izabranici selektora Dragana Markovića večeras ne smiju izgubiti s više od četiri gola razlike, jer su prvi meč protiv Slovaka dobili s 29:25.
Marković je u ranijim izjavama naglasio da očekuje veoma težak meč u dvorani u Hlohlovecu, ali da su bh. rukometaši navikli na takve utakmice i da mogu ostvariti dobar rezultat.
BiH će u ovom meču igrati bez korpulentnog pivota Vladimira Vranješa, ali Marković naglašava da dobar rezultat sigurno neće izostati ako se ekipa bude pridržavala dogovorene taktike i ako igrači, koji dobiju priliku, na terenu daju svoj maksimum.
Utakmica između Slovačke i BiH biće odigrana u Hlohlovecu s početkom u 18 sati.
(novasloboda.ba)
Prema informacijama danas do 13:00 sati, TV prenosa neće biti.
"Međutim, iako mi u BiH sa nestrpljenjem očekujemo ovu utakmicu, čini se kako slovački mediji ne mare za istom. Prema informacijama koje imamo, nijedna slovačka TV kuća nije osigurala prenos ovog susreta, što znači da će bh. javnost ostati uskraćena za gledanje susreta."
(sportsport.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen