Mittwoch, 23. September 2015

Nevjerovatno: Poraz u kupu od zadnjeg na tabeli...


...iz jedne lige ispod...

Velež - Sloboda (NG) 0:1 (0:1)

VELEŽ: Popović, Demić, Kodro, Zolj, Peco, Reljić, Ćemalović, Barišić, Mahinić, Ćemalović, Mešanović.
SLOBODA NOVI GRAD: Majkić, Mijić, Ćulibrk, Mešić, Brkić, Vojinović, Mitrović, Žuljić, Kovačević, Mustedanagić, Nedeljković.

Nakon serije loših rezultata u Premijer ligi navijači Veleža su očekivali nešto bolja izdanja svojih ljubimaca u Kupu. No, prevarili su se. Velež je na domaćem terenu pretrpio poraz u duelu sa članom Prve lige Republike Slobodom iz Novog Grada. U 7. minuti Rođeni su ostali s igračem manje pošto je iz igre isključen Amel Mehinić, a već u 9. minuti gosti koriste brojčanu prednost na terenu. Mrežu Veleža je pogodio Marko Ćulibrk. Imao je Velež do kraja nekoliko prilika za izjednačenje, ali Ćemalović, Kodro i Janković nisu uspjeli savladati danas raspoloženog Majkića. U sudijskoj nadoknadi vremena Rođeni su imali najbolju priliku. Dino Ćemalović je centrirao, a Anes Haurdić šutirao glavom, no stativa je saveznik gostiju.

(sportsport.ba)



Nakon izvlačenja parova za kup, bilo jenejsanoća ovo NG. Koje je to mjesto? Odgovor: Novi Grad, ekipa iz Prve lige RS. Pred samu utakmicu, pogled na tabelu. Sloboda (NG) zauzima zadnje mjesto na tabeli. Zadnji iz Premijer lige protiv zadnjeg iz Prve lige RS. Na prvi pogled, trebao je biti lak plijen i šansa Veležu za kakvo takvo vađenje nakon haosa na zadnjoj utakmici protiv Olimpika i razočarenja nakon 8 kola u Premijer ligi. I onda, poraz! Šta i kako dalje? Pred utakmicu je u Avazu objavljen tekst u kome piše da se u Mostar vratio Sejo Kajtaz, sa namjerom da pomogne koliko zna i može. Javio se iz Atine Duško Bajević sa obećanjem da će Veležu poslati dva igrača. Mara se javio iz Berlina sa viješću da gleda načina kako da pomogne. Oči su upret i prema Japanu, gdje se nalazi Vaha, čeka se šta će i on reći. Do tada, na terenu, slabiji od najslabijeg iz jedne lige ispod!


Velež nije samo jedna fudbalska ekipa iz Mostara. Velež je institucija. Da li je nečije namjera da stvori situaciju haosa i krize? Kako piše u avazu, ispadanje u Prvu ligu Federacije moglo bi značiti i stavljanje „katanca“ na klupske prostorije, jer bi u sličaju ispadanja mostarski tim bio i pred gašenjem??? (izvor:avaz)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen