Šljive ubrzavaju metabolizam
Osim što su ukusne,
imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje jer su veoma bogate vitaminima
Svježe šljive uvek prijaju. Osim što su ukusne, imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje jer su veoma
bogate vitaminima. Naročito se preporučuju osobama koje imaju problema sa
bubrezima, jetrom, srcem i organima za varenje.
Sto grama svježih
šljiva sadrži 84 odsto vode, 0,6 odsto bjelančevina, 10 odsto ugljenih hidrata
i 2,1 gram biljnih vlakana, ali ono što je najbitnije je visok sadržaj pektina.
Naučno je dokazano da ova supstanca stimuliše probavu. S druge strane,
zahvaljujući velikoj količini vitamina (beta karoten, vitamini C, B6, B9 i E)
kao i mineralima (kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum...), šljiva je
najzaslužnija za dobar rad srca i jetre.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen