Mittwoch, 23. September 2015

Kina: Najduža 3D iluzija na svijetu





Najduža 3D slika na svijetu, duga hiljadu metara, predstavljena je ovih dana u kineskom shoping centru, na Wangfujing aveniji u Pekingu. Dvadeset umjetnika trebalo je 60 dana da naprave spektakl, koji je ukrasio ovaj poslovni i futuristički grad.
Impresivna umjetnost. Naravno, odmah, nakon što je aplikacija otvorena za gledaoce, izazvala je veliko interesovanje, a mnogi su iskoristili priliku da se fotografišu na njenim pojedinim dijelovima. Aplikacija u Pekingu pruža uživanje u virtuelnoj vožnji rollerom, dok drugi koriste prilikun da virtuelno prelaze preko drvenog mosta.
Gledano odozgo, slika se čini kao neka mrlja na asfaltu, a potpuna iluzija se postiže tek izborom odgovarajućeg ugla posmatranja. Posebnu pažnju na aplikaciji zauzima dio koji prikazuje scene futurističkog grada sa autoputevima, neboderima, zabavnim parkovima i prirodnim pejsažima.
I pored mnogobrojnih fotografija sa nivoa ulice, kreatori su kazali da je idealna visina za snimanje 3D iluzija na 5,2 metra iznad tla.
Ovaj impresivni Street art certifikovao je ulazak u Guinnesovu knjigu rekorda, kako je to izvijestio People Daily Online.
Za sad je sigurno da će ova slika ući u knjigu rekorda, jer je prethodno najduža slika bila nacrtana, takođe, u Kini, u gradu Nanjing prošle godine, pred održavanja drugih ljetnih Olimpijskih igara za mlade.
(izvor: peopledaily)
Priredio: Smail Špago

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen