Sonntag, 1. Februar 2015

U Mostaru promovisana knjiga "Rođeni za vječnost": Vaha nije mogao sakriti suze

U prepunoj dvorani hotela Bristol u Mostaru večeras je promovisana knjiga „Rođeni za vječnost“ posvećena FK Velež.




fotosi: klix.ba


Radi se o kompilaciji eseja o jednom od najvećih bosanskohercegovačkih fudbalskih klubova. U dvorani su se pojavili i klupski velikani Vahid Halilhodžić, Enver Marić i Blaž Slišković, sva trojica dio tima koji je u Mostar 1981. godine donio veliki srebreni pehar namijenjen pobjedniku Kupa Maršala Tita.

Legendarni Vahid Halilhodžić prilikom obraćanja skupu u Bristolu nije mogao sakriti suze, a između ostalog je kazao:

"Danas kada pomislim na Velež dođem do zaključka da su to bili najljepši dani u mom životu“, poručio je Halilhodžić uz konstataciju da Velež nikada nije bio ni srpski, ni hrvatski, ni bošnjački, te da takav nikada neće ni biti.

Enver Marić se prisjetio riječi nekadašnjeg selektora reprezentacije bivše države Miljana Miljanića.

"Ne znam koji je klub u Jugoslaviji najbolji, ali znam da Velež igra najbolji fudbal“, prisjetio se Marić, te prenio pozdrave od Džemala Hadžiabdića.

Blaž Slišković je kazao da su njegovu karijeru ustvari obilježile igre u Veležu, te da su ga u Beogradu i Zagrebu pitali za Velež, a ne za Hajduk gdje je također obilježio jednu epohu. Dodao je da je Veležu mjesto na stadionu Pod Bijelim brijegom, ali da se o tome treba govoriti tamo gdje se o tome odlučuje, te poručio da se na Zrinjski treba gledati kao na pozitivnu konkurenciju.

Promociji su prisustvovali članovi Uprave, sportski direktor Admir Velagić, trener Nedim Jusufbegović sa ostalim članovima stručnog štaba, te svi igrači FK Velež.

Adnan Baka Demic

klix.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen