Montag, 23. Februar 2015

Kad golman postigne gol iz igre



Nevjerovatno! Golman Augsburga Marwin Hitz (27) u utakmici njegove ekipe protiv Bayera iz Leverkusena u sudijskoj nadoknadi postigao je gol iz igre za konačnih 2:2.
Kod stanja 2:1 za Leverkusen, golman Hitz je kod jednog kornera otrčao u protivnički šesnaesterac, odbijena lopta je i došla do Hitza. On je raspalio po njoj i pogodio, na zadovoljstvo svojih suigrača i navijača zbog osvojenog boda. Jedan istorijski gol. Ovo je treći gol jednog golmana iz igre, postignut u 52 godine dugoj istoriji Bundeslige .
Do sada su golove iz igre postizali Jens Lehman, golman Shalkea 04, 1997. godine, za rezultat 2:2 protiv Borusije iz Dortmunda, i 2002. godine Frank Rost, golman Werdera iz Bremena za 3:3 protiv Hanse iz Rostocka. Werder je na kraju pobjedio sa 4:3.
Golovi golmana iz igre u dugoj istoriji fudbalske igre su kuriozitet, ali nisu rijetkost. Svakako, jednom golmanu se tako nešto dešava samo jednom u životu, a dešava se čak i u utakmicama takmičenja najvišeg ranga. Golman Standarda Liege, Sinan Bolat postigao je gol iz igre u utakmici Lige šampiona 2009. godine, u meču protiv AZ Alkmara.
Od naših golmana, to je pošlo za nogom golmanu Vojvodine i nekadašnje reprezentacije Iliji Panteliću, koji je gol iz igre dao španskom Atletiku, što je bio kuriozitet u nekadašnjem Kupu šampiona, koji je prethodio Ligi šampiona.
Kada već govorimo o golovima golmana koji spadaju u kuriozitete, napomenućemo još jedanog nevjerovatnog golmana iz Brazila. To je Rogerio Seni, golman Sao Paola, koji je u karijeri postigao 124 gola, a od toga više od polovine iz slobodnih udaraca. Iako 42 godišnjak, golman Seni je još uvjek je aktivan.
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen