Donnerstag, 19. Februar 2015

Renato Kristić

Njegove snimke naših gradova iz zraka imali smo prilike gledati i uživati: Mostar, Blagaj, Počitelj, Konjic…sada znamo i koju više o njemu.
Sa naše strane hvala na lijepim snimcima i želja za još više uspjeha i novih snimaka.

(objavljeno na radiosarajevo)


Renato Kristić, mladi kreativac iz Kaknja, pravi savršenu prezentaciju svoje zemljeRenato Kristić dvadesettrogodišnjak iz Kaknja daje pravi primjer kako se naša zemlja i njene prirodne ljepote mogu kvalitetno promovirati.
U svojim zračnim snimcima koje pravi pomoću drona prikazuje dijelove Bosne i Hercegovine onakvim kakve nismo inače u mogućnosti vidjeti. Do sada je napravio videoprezentacije atraktivnih turističkih lokacija poput Mostara, Konjica, Ramskog jezera, Blidinja...
Njegov motiv prvenstveno je bila promocija turističkih potencijala naše zemlje, no vremenom je to postala i mogućnost zarade, ispričao je za portal Radiosarajevo.ba Kristić koji je nedavno diplomirao na Fakultetu informacijskih tehnologija u Mostaru.
Na samom početku snimke je pravio sam, a sada su mu se pridružila i dva prijatelja. Njihovi videozapisi nastaju zahvaljujući multirotor letjelici s GoPro kamerom.
Ono što radi ovaj mladi kreativac za svaku je pohvalu. Pogledajte njegove videosnimke.
Radiosarajevo.ba


(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen