Samstag, 12. Oktober 2019

Taj čudesni svijet - Slike dana



Kad se pane od umora. Jedan radnik, čekajući na kupce, našao je mjesto ns vrećama luka, gdje će sklopiti oči i odmoriti se, tokom podneva. Zabilježeno u Hyderbadu, glavnom gradu južno indijske države Telangana.


Za disciplinu penjanja, izgleda više nije potrebna okomita stijena na nekom dalekom brdu. Dovoljno je naći neku elektro vjetrenjaču u blizini, postaviti pribor za penjanje, i početi sa penjanjem prema vrhu. Na slici jedna takva aktivnost, svjetske prvakinje u penjanju Jessice Pilz, na vjetrenjači na Wiener Donauinsel, ostrvu na Dunavu u Beču.


Održano je i Svjetsko prvenstvo u hrvanju 2019. Rumunka Emilia Alina, desno, i Njemica Ellen Riesterer nastupile su jedna protiv druge. Pobjedila je Njemica, koja je na kraju, u kategoriji do 50 kg osvojila srebrenu medalju.


Jedan muškarac je našao mjesto za odmor, izvalivši se u sred ogromne slike na travnjaku, koju je napravila francusko.švicarska umjetnica Saype, u ženevskom „Parc de la Grange“.


Mladi nepalski glumci, u Kathmnaduu, gledaju kroz prozor, prije početka predstave u kojoj je tema bila Hinduska mitologija.


A u blizini, u Kashmiru, odnedavno autonomnoj indijskoj državi, uz mnogo napora, ukrašene ruke jedne mlade, prije čina vjenčanja.


Protesti u Hong Kongu se nastavljaju i dalje. Preko barikada ispred vladine zgrade, jedna potpuno maskirana demonstrantkinja baca Molotovljev koktel.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen