Ko ide na odmor u Tajland, tamo se u
pravilu susreće, sa za nas neuobičajenim specijalitetima.
Prolaznici, koji prolaze ulicama
omiljenog Khao San Roada, na prvi pogled vide stvari koje su za
Netajlanđane nesvakidašnji specijaliteti. Krokodil na ražnju, sa
zadržanom kožom na glavi..
Ovi reptili uzgjaju se na Tajlandu na
velikim farmama, godišnje i do 1,2 miliona komada. Glavna namjena je
industrija mode, u kojoj je krokodilska koža itekako cjenjena.
Meso je samo jedan sporedni proizvod,
mada, kako kažu ima dobar ukus.
Kako se na slici može uočiti,
krokodil se praktično sastoji samo od mišića. Nježno svjetlo
meso, ima ukus, koji se nalazi između ribljeg i kokošijeg mesa, bez
imalo masnoće i holesterina. Ali, o tome velika većina turista nema
pojma.
U osnovi, probanje krokodilakog mesa za
njih ima sasvim drugačiji značaj: oni ga probaju, kako bi kod kuće
imali o čemu pričati, uz slikaje se uz ražanj, i po novoj modi,
slike odmah kače na društvene mreže.
(sternview)
(NovaSloboda.ba)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen