Donnerstag, 19. Juli 2018

Žena koja dolazi iz džungle



Christina Rickardson (35) je djetinjstvo provela sa njenom majkom u jednoj pećini u džungli Brazila. Sada je o tome napisala knjigu.
Manje više, skoro svi poznajemo priču o Mogliju, dječaku koji je odrastao u džungli, odgajan od strane vukova, plešući sa medvjedima.
Christina Rickardson, takođe, poznaje ovu priču, samo bez medvjeda. Ona je kao dijete više godina proživjela u divljini. Djetinjstvo je provela u jednoj pećini u blizini grada Diamantina u Brazilu. Njena majka je pobjegla od njene nasilne porodice i stanila se u džungli. S njom je bila i njena tada samo 15 dana stara kćerka.
U knjizi „Never Stop Walking“ (Nikad ne prestati hodati), Christina priča o svom djetinjstvu u džungli i na ulicama Sao Paola, sve dok nije bila usvojena od jedne švedske porodice.
Život u džungli bio je težak. „Jeli smo ptice, koje smo lovili uz pomoć praćke i kamenja”. kaže Chrsitina.
Danas ona iz njenog neobičnog djetinjstva izvlači samo pozitivno.
„Lov me je napravio samosvjesnom“, još uvijek sjećajući se njene prve ulovljene ptice.
Međutim, ona i njena majka su jednom prilikom skoro i same postale plijen jednog jaguara, koji se uvukao u njihovu pećinu, a samo od sjećanja na njegovo režanje i danas počinje da drhti.
Kada joj je bilo pet godina, sa majkom se vratila na ulice Sao Paola. Tamo su prosili hranu. Jednom prilikom, kada joj je bilo sedam godina, Christina se posvađala i potukla sa jednim dječakom oko komada hljeba iz kontejnera. U toj borbi, dječaka je ubola u stomak nekim oštrim predmetom koji joj se našao na dohvat ruke. Kratko nakon toga bila je oduzeta od majke, a jedna švedska porodica ju je usvojila i odvela u Švedsku.
Tek nakon 24 godine, vratila se ponovo u Brazil. Tamo je prvo pronašla svoju majku, koja je još bila živa i izgubila svaku nadu da će svoje dijete ikada više vidjeti živo.
Christina se sada bori da pomogne drugoj djeci da im bude bolje nego što je bilo njoj samoj.
Sa „Cohelho Growth Foundation“, osnovala je svojuvlastitu organizaciju za pomoć djeci.
(express)


(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen