Samstag, 14. Juli 2018

Malo finale: Meč za treće mjesto između Belgije i Engleske




Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji ulazi u završnicu, a do kraja će biti odigrane dvije utakmice za plasman.
Susret za treće mjesto između Belgije i Engleske na rasporedu je danas od 16 sati u Sankt Peterburgu. Ovo će biti njihov drugi duel na SP-u, nakon što je u grupnoj fazi Belgija slavila s minimalnih 1:0.
Belgijanci su se nadali plasmanu u finale i prvom naslovu prvaka svijeta, s obzirom na igrački kadar, te pobjedu nad prvim favoritom Brazilom u četvrtfinalu. Ali, u polufinalu su ih zaustavili Francuzi.
S druge strane, Englezi su u Rusiju došli bez velike pompe i bez velikih zvijezda, te se od njih nije ni očekivao spektakularan rezultat. Ali, igrači Garetha Southgata, predvođeni napadačem Tottenhama Harryjem Kaneom iznenadili su sve i došli do polufinala, gdje ih je zaustavila Hrvatska.
U današnjem meču Belgijanci su favoriti, ali ne treba otpisivati ni Engleze, koji su pokazali svoje kvalitete, posebno prilikom prekida.
“Belgija je igrala briljantno i sigurno da žele završiti tako, ali mi isto to želimo. Imaju nekoliko odličnih igrača i biće to dobar test za nas. Još nismo pobijedili jednu od tih vrhunskih ekipa i moraćemo iskoristiti svaku priliku”, kazao je Southgate.
Belgijanci će u slučaju pobjede ostvariti najbolji rezultat na svjetskim prvenstvima, a do sada imaju jedno četvrto mjesto. Englezi imaju jednu titulu iz 1966. godine, a 1990. godine su poraženi od Italije u meču za treće mjesto.
Belgija i Engleska su se do sada sastale 22 puta, Englezi su bili mnogo uspješniji sa 15 pobjede, pet remija i samo dva poraza od kojih je jedan upravo u Rusiji.
Susret za treće mjesto sudiće Iranac Alireza Faghani.
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen