Samstag, 21. Juli 2018

Nevjerovatni momenti


Članovi familija dvanaest zarobljenih dječaka u jednoj pećini na sjeveru Thailanda molili su se svakodnevno do dana njihovog oslobađanja iz pećine. Fudbalska ekipa, zajedno s njihovim trenerom. bila je iznenađena jakim kišnim padavinama tokom njihovog izleta u pećinu, nakon čega je pećina ostala poplavljena i onemogućila im izlaz nazad iz pećine. Spašavanje je, srećom, uspješno završeno.


Dugogodišnja tradicija u SAD je proslava Dana nezavisnosti, koji pada na 4. juli. Tom prilikom, priređuje se veliki vatromet iznad Kapitola i monumentalnog spomenika u Washingtonu.


Istovremeno, u okviru Fashion Week u Parizu, tokom Haute Couture revije modnom pistom su promarširali mršavi modeli, prezentujući modu za predstojeću jesen i zimu.


A u Indiji poplave. U gradu Mumbaiju, jedan službenik gradske uprave sjedi na visokoj stolici ispred znaka upozorenja za opasnosti od poplava, dok nekoliko ljudi prolaze pored, gazeći vodu do koljena.


U Rostocku požar. Gorila su polja sa žitom. Vatrogsci su davali sve od sebe kako bi požar doveli pod kontrolu. Požari su prethodnih dana bili česta pojava u većem dijelu Evrope.


U Stralsundu, gradu na sjeveroistoku Njemačke, figure dinosaurusa jedne pokretne izložbe čakaju na istovar, parkirani na parkingu u blizini mjesta gdje će se narednih dana održati izložba.


Temperature ovog ljeta igraju neku čudnu igru. Dok je u južnim krajevima Evrope još uvijek svježe, sjever Evrope već više od mjesec dana drže temperature oko i iznad tridesetog podioka. Stoga je, u skladu sa tim, ranije i počela sezona kupanja, koja je prethodnih dana skoro bila obaveza za sve, a pogotovo za djecu.


Požari su zahvatili i Sjevernu Ameriku. Zapadno od jezera Lake Berryessa, požari su progutali više od 22 hektara šume. Kao da je u sladu s tim i čitava atmosfera oko ovog jezera.
(web)
Z. N.
(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen